Veste bună pentru toți elevii! Vacanța de Crăciun va fi mai lungă

Vacanța de Crăciun este mai lungă anul acesta! Potrivit structurii anului școlar, aceasta coincide cu vacanța intersemestrială, așadar copii vor sta acasă între 21 decembrie 2019 și 13 ianuarie 2020.

Veste bună pentru toți elevii! Vacanța de Crăciun va fi mai lungă

Anul acesta elevii primesc o veste grozavă, care cu siguranță va bucura orice copil! Toți vor lua vacanța de Crăciun în data de 22 decembrie,

însă vor sta acasă mai mult, pentru că vacanța aceasta de sărbători coincide cu vacanța intersemestrială! Vacanțele din acest an școlar sunt programate în felul următor:

Vacanţele elevilor din toate ciclurile de învăţământ sunt programate astfel:
* vacanţa de iarnă – 21 decembrie 2019 – 12 ianuarie 2020;
* vacanţa de primăvară – 4 aprilie – 21 aprilie 2020;
* vacanţa de vară – 13 iunie – data din septembrie 2020 la care vor începe cursurile anului şcolar 2020 – 2021.

Vă reamintim că pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar 2019-2020 se încheie în data de 29 mai 2020, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 5 iunie 2020.

În zilele nelucrătoare/de sărbătoare legală prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil nu se vor organiza  cursuri.

Ministerul Educației a oferit informații și despre programul Școala Altfel. Acesta va avea o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat în perioada 7 octombrie 2019 – 29 mai 2020, pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor

Desfășurarea programului „Şcoala altfel” nu va coincide cu perioada în care se vor susține tezele semestriale. Acestea vor avea loc, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei şcolare, cu cel puţin trei săptămâni înainte de finalul semestrului.

Etapele naționale ale olimpiadelor ar trebui să se desfășoare în primăvară, mai exact în timpul vacanței din această perioadă a anului. sursa:stiritv