Este vestea SĂPTĂMÂNII! Acești ROMÂNI se vor UMPLE de bani!

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a prezentat colegilor din Guvern propunerile sale cu privire la interzicerea cumului pensiei cu salariul în sistemul public.

Alexandru a prezentat și care vor fi excepțiile de la această regulă. Este vorba despre cei cu pensie mai mică decât salariul minim brut, aleșii locali și naționali, precum și judecătorii CCR.

Ministrul Muncii i-a prezentat pe cei care vor putea să își cumuleze în continuarea pensia cu salariul de la stat

„Am propus Cabinetului să analizăm oportunitatea prevederilor legate de interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul public,

în sensul în care am propus un mecanism pentru stabilirea modului în care, în mod obiectiv, o persoană să poată alege între pensie și salariu în condițiile în care salariul este din sistemul public”, a declarat ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a precizat că opțiunea ar urma să se facă în 15 zile, fiind la latitudinea persoanei să opteze între pensie și salariu. De asemenea, ea a prezentat excepțiile acestei interziceri:

Am propus ca cei a căror pensie nu depășește salariul minim brut pe țară să poată realiza acest cumul, astfel încât să nu afectăm categorii care au un nivel de venit redus.

Am stabilit faptul că aceste prevederi nu vor fi aplicate astfel încât să fie afectat un drept, cum este dreptul de a fi ales, așa cum spun și hotărâri ale CCR.

Cu alte cuvinte, am ținut cont de hotărârile Curții și am explicat că ele nu se pot aplica aleșilor din plan centra și local, respectiv judecătorilor CCR”, a mai spus ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a prezentat și situația pensiilor

Violeta Alexandru s-a plâns în urmă cu câteva zile și de situația întârzierilor dosarelor de recalculare a pensiilor. Ministrul Muncii ”înclină” să creadă că acesta a fost strategia vechii guvernări pentru că nu dorea să-și asume acele cheltuieli.

Cele mai multe întârzieri la recalcularea pensiilor sunt în județul Alba și în Capitală.

„Înclin să cred că problema fiind cunoscută de mai multă vreme, sunt dosare întârziate de peste un an, a fost o strategie deliberată de a se prelungi perioada tocmai pentru că urmează să fie implicații financiare pe care PSD nu vrea să și le asume”, a declarat recent ministrul muncii. sursa:fanatik