Florin a mers cu autobuzul de foarte multe ori, doar ca FARA BILET. Era liceean si NU avea BANI. In urma cu cateva zile, salariatii RATB au ramas fara cuvinte cand au vazut ce au primit la munca. Asa ceva nu s-a mai vazut in Romania

Caz unic în România: un bucureștean de 22 de ani s-a autoamendat pentru a plăti călătoriile făcute pe blat cu mijloacele de tranport în comun!
A plătit Regiei de Transport București (RATB)

o sumă de bani reprezentând aproximativ echivalentul drumurilor făcute de el fără bilet, când era licean.

În data de 9 iunie, RATB s-a trezit cu suma de 500 de lei primită în cont de la un anume Pavel Florin Șocostiuc. Ce să fie, ce să fie? Spre stupefacția salariaților RATB, prietena lui

Șocostiuc a trimis Regiei un e-mail în care a explicat că banii reprezintă contravaloarea biletelor pe care ar fi trebuit să le plătească în timpul liceului, când a mers mai mult fără bilet – pentru că nu avea bani.

Așa ceva nu s-a mai văzut în România!

”Am urmat Colegiul Tehnic Media, iar în perioada 2010-2012 nu prea am avut bani de bilete. După liceu am făcut un curs de bucătari – o meserie care îmi place.
De doi ani am reușit să mă angajez și am strâns banii pentru a plăti ce am de plătit”, ne-a spus Pavel Florin Șocostiuc.

Tânărul spune că pur și simplu nu vrea să aibă datorii pe conștiință, de nici un fel – ”adică, ce ție nu-ți place, altuia nu face!”, explică el – pentru că nici lui nu i-ar plăcea ca cineva să nu îl răsplătească pentru un seviciu efectuat, adică să îi dea țeapă.

”Trebuie să începem să înțelegem că trebuie să plătim ceea ce consumăm. Înșelăciunea nu poate merge la nesfârșit, iar eu vreau să fac, ceea ce fac, la nivel de excelență”, spune tânărul de 22 de ani.
El crede că RATB nu ar trebui să renunțe la taxarea călătoriilor, pentru că această măsura ar avea un efect neativ asupra conștiinței oamenilor.

”Ești religios?” ”Da!” ”Și părinții?” ”Da!” ”Frații?” ”Nu. Nici degetele de la o mână nu seamănă unul cu altul…”
În luna ianuarie,

călătorii au fost martorii unor scene de șoc, într-un autobuz din București, după ce un tânăr a fost prins de controlori cu cardul de călătorie nevalidat. Bărbatul nu avea la el buletinul, iar atunci controlorii RATB au început să țipe la el și să îl împingă.