Povestea impresionantă a unui om al străzii din Cluj

Neculai este un bărbat fără adăpost din Cluj Napoca, care, până de curând, își ducea traiul de pe o zi pe alta.

De curând, însă, el a devenit vedetă pe rețelele de socializare, ceea ce i-a schimbat cu totul viața.

Neculai are 41 de ani și trăiește pe străzi de când se știe. Nopțile reci și le petrecea în compania patrupezilor pentru a-i ține cald, iar zilele cutreiera de colo – colo pentru a face rost de bani de păine.

N-avea, însă, pretenția de a i se da bani doar întinzând mâna. Neculai își oferea serviciile contra cost. El se oferea să trasporte diverse lucruri pentru cei interesați, contra unor sume modeste.

Un clujean l-a sesizat și a postat o fotografie cu el în mediul online. În scurt timp, Neculai era apelat de orășeni la diverse treburi. „Ofertele de munca pentru domnul Neculai se pot oferi direct la dansul

prin numarul de telefon 0755 279 018. Daca aveti materiale reciclabile sau cunoasteti posturi vacante

care necesita doua maini sarguincioase, nu ezitati sa-l contactati sau sa lasa?i mesaj pe aceast? pagina. Va multumim din suflet!”.

Cum i s-a schimbat viața?

A doua postare facuta, in 23 ianuarie, in numele domnului Neculai a starnit un alt val impresionant de comentarii si avea mesajul: „Cu siguranta ca uneori ne pierdem in jale si avem impresia ca nu mai exista

nici o speranta, dar omul Neculai de exemplu ne ofera o noua doza de ambitie si ar fi bine ca de data asta sa nu murim la capitolul sperantelor. Domnul Neculai ne-a oferit deja mai multe decat

se asteapta el de la noi si ne putem considera doar niste oameni norocosi ca avem un ceai cald dimineata pe masa si un calorifer cald pe timpul noptii. Au vreun sens aceste ganduri?

Dar oare cati dintre noi ar fi avut puterea si curajul lui de a se mentine pe drumul corectitudinii cu un zambet curat?”.

Neculai poate fi intalnit prin Cluj-Napoca adunand cartoane, dar de cand a fost deschisa pagina de Facebook a primit zeci de telefoane prin care i-au fost oferite locuri de munca. In plus, el a reusit sa isi inchirieze o camaruta, asa ca nu mai locuieste in strada.