Ce a făcut un gunoier cu un portofel găsit într-un tomberon. A aflat toată lumea

Nicolae Hendre este unul dintre oamenii care au grija ca străzile din Oradea să fie în permanență curate.

Este angajat al firmei de salubrizare din acel oraș de mai bine de 20 de ani și toți care îl cunosc spun că e unul dintre cei mai cinstiți oameni.

Iată cum a reacționat acest gunoier când a găsit un portofel într-unul dintre tomberoanele pe care le curăță zilnic.

Un gunoier a găsit un portofel și l-a luat acasă

Are 41 de ani și mătură străzile de când se știe. Își face treaba cu cu demnitate și simț de răspundere,

căci așa reușește să pună o pâine pe masă. I se întâmplă des să găsească obiecte de valoare, însă are grijă să le înapoieze proprietarilor de drept.

Într-o zi, însă, el a găsit un portofel plin de documente și acte importante. El a luat portofelul acasă, iar în scurt timp toți știau de gestul lui.

Cum nu avea bani în el, Nicolae Hendre a hotărât să nu sune la poliție. „Nu era niciun ban în el, doar un card de sănătate, un card de farmacie şi nişte hârtii cu numere de telefon”, a mărturisit bărbatul.

Ce conținea portofelul?

L-a dus direct acasă, căci el nu știe să citească, și n-a putut să identifice cui aparține respectivul portofel.

Soția lui, însă, a citit ce scria pe cardul de sănătate aflat în portofel și a sunat la unul dintre numerele găsite tot în el. „Am sunat la numerele de telefon din portofel”, a explicat Nicolae.

Așa a aflat că bărbatul care și-a pierdut portofelul era, de fapt, un pensionar din Oradea, căruia i s-a furat respectivul bun.

Bătrânul în cauză a fost tare fericit să afle că cineva l-a găsit, mai ales că în tot acest timp nu-și putuse cumpăra medicamentele necesare, neavând cardul de sănătate.

„I-am zis că bani n-au fost, m-a crezut. Mi-a dat şi 10 lei, pentru că l-am ajutat”, a a spus Nicolae Hendre.

Cinstit, Nicolae Hendre a mărturisit că nu e prima oară când găsește un portofel. Însă, de fiecare dată a încercat să înapoieze bunurilor oamenilor de drept. „Eu nu vreau probleme,

orice găsesc caut să duc cui aparţine. Eu mă bucur că am un loc de muncă”, a spus bărbatul, cu modestie.