Doi soți au plantat peste 4 milioane de copaci, timp de 20 de ani, și au făcut ca toate animalele să se întoarcă în pădure..

Din cauza acțiunilor umane iraționale, pierdem mii de hectare de pădure în fiecare an, cauzând multe animale să-și piardă habitatele. Din păcate, doar o mână de copaci mai sunt replantați după ce au fost tăiați. Cu toate acestea, există încă oameni care se străduiesc să recreeze ceea ce industria lemnului distruge atât de ușor.

Sebastião Salgado, un fotograf din Brazilia, și soția sa, Lélia Deluiz Wanick Salgado, au realizat un lucru măreț în toată viața lor. Timp de 20 de ani, soții au plantat peste două milioane de copaci și au ,,reînviat” o pădure distrusă, în țara lor natală. Povestea lor inspira milioane de oameni să le urmeze exemplul.Sebastião este unul dintre cei mai renumiți fotojurnaliști brazilieni, ale căror fotografii au apărut în numeroase publicații de presă. După ce a călătorit peste tot în lume pentru a face fotografii, fotograful s-a întors înapoi acasă în Brazilia, în anii ’90.


Din păcate, ceea ce a găsit la întoarcere l-a lăsat în stare de șoc – pădurile pline de animale sălbatice, odinioară, au fost tăiate și tot ceea ce a rămas era o pustietate uscată și goală. Dar Sebastião a decis să facă ceva, împreună cu soția sa au început să replanteze pădurea, dezvoltând circa 4 milioane de puieți din copacii care au mai rămas, astfel încât să păstreze speciile de plante și arbori specifice zonei.,,Când am început să facem asta, toate insectele și păsările s-au întors și, datorită acestor copaci, eu am renăscut, acesta a fost cel mai important moment”, spune Sebastião.Pe parcurs, au revenit în pădure 172 de specii de păsări, 33 de specii de mamifere, 293 specii de plante și 15 specii de reptile. sursa:unica