Zeci de mii de euro investiți de Primăria Piatra Neamț într-o stradă care nu duce nicăieri

O stradă care duce spre nicăieri amenajată în Piatră Neamț este un nou exemplu despre felul în care unii primari înțeleg să folosească banii publici.

A fost asfaltată cu zeci de mii de euro și are tot ce îi trebuie: marcaje și chiar trotuare pentru pietoni, deși pe acolo nu circulă nimeni.

Strada care nu duce nicăieri şi se termină în plin câmp, cu o trecere de pietoni, a fost amenajata într-un cartier

de la marginea oraşului Piatra Neamţ. În zona ei există doar patru case – aflate în construcţie – în rest, pe toată lungimea drumului, este un teren viran.

Deşi maşinile nu au ce cauta pe aici, constructorul a desenat marcaje pe şosea şi există amenajate inclusiv trotuare pentru pietoni. În timp ce unii localnici sunt revoltaţi, alţii fac glume.

Reporter: Cum vi se pare lucrarea?
Femeie: Interesantă, ca să nu jignesc pe nimeni.

Reporter: Când vă uitaţi la ea, a ce arată?
Băiat: Aeroport, face pista de aeroport.

Reporter: Ce impresie vă lăsa?
Băiat: Ca cineva trebuie să îşi facă o casă la sfârşitul drumului. Asta e impresia mea.
Reporter: Ce spuneţi de trecerea de pietoni?
Băiat: Animalele sălbatice au şi ele nevoie de un loc pe unde să treacă în siguranţă.

Alături de această stradă, primăria a mai amenajat – în zona – alte două şi pentru întreg proiectul a plătit 90 de mii de euro. Localnicii spun însă că altele ar fi priorităţile. 

Străzile locuite nu sunt asfaltate şi ei trebuie să răzbată prin noroaie.

Reporter: Vi se pare o lucrare făcută cu cap?
Bărbat: Dar la noi ce se face cu cap?

Primarul din Piatră Neamţ susţine că stradă care nu duce nicăieri face parte dintr-un proiect şi că – la un moment dat – ea va fi mult mai utilă decât acum.

Dragoș Chitic, primar Piatra Neamț: “De la preluarea mandatului, am preluat un amplu program de asfaltare a tuturor străzilor din municipiu. Strada la care faceţi referire este asfaltată integral în urma numeroaselor solicitări de la locuitorii din zonă.

Strada se intersectează cu Strada Pietrelor, ultima stradă pe Pietricica care urmează să fie asfaltata în anii următori.”

Până când primarul îşi va pune în aplicare planurile, strada rămâne deocamdată o … curiozitate. Fotografiile sunt virale pe internet iar oamenii vin în zona să îşi facă selfie-uri cu …şoseaua spre nicăieri. sursa:protv