PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea de Craciun. In ce zone va ninge ca in povesti

PROGNOZA METEO. Regimul termic va fi in continuare caracterizat de valori peste mediile multianuale in cea mai mare parte a tarii.

Cerul va avea innorari si vor fi precipitatii in general slabe pe arii extinse in vest si in sud-vest, local in centrul si in nordul tarii si pe spatii mici in rest. Vor fi mai ales ploi, iar in Maramures,

Transilvania, zona de deal din Banat si Crisana si izolat in nordul Moldovei trecator vor fi precipitatii mixte. In cea mai mare parte a zonei montane, dar cu precadere in Carpatii Meridionali, va ninge.

PROGNOZA METEO DUMINICA
IN TARA

Vremea va deveni in general inchisa, dar valorile termice se vor situa in continuare cu mult peste cele caracteristice datei. Aria ploilor va fi in extindere, astfel ca acestea se vor semnala ziua in jumatatea de vest a tarii, iar spre seara si noaptea si in celelalte regiuni.

In zona montana inalta treptat vor predomina precipitatiile sub forma de lapovita si ninsoare. Pe arii restranse se vor acumula cantitati de apa peste 15…20 l/mp, cu o probabilitate mai mare in zona

Carpatilor Meridionali. Vantul va avea intensificari la munte, cu viteze ce vor depasi 80….90 km/h pe creste, iar la cote mai reduse si in vest, sud-vest si extremitatea de sud-est. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 8 si 18 grade, iar cele minime intre 2 si 12 grade. Izolat va fi ceata.

LA BUCURESTI

Vremea va fi mai calda decat in mod caracteristic acestei date. Cerul va fi variabil cu innorari spre seara si noaptea cand temporar va ploua. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 14…16 grade, iar cea minima de 9…10 grade.

PROGNOZA METEO LUNI
IN TARA

Vremea va fi in general inchisa, iar valorile termice vor marca o scadere fata de intervalul anterior, dar se vor situa in continuare peste cele normale pentru aceasta perioada, in special in est si sud-est.

Temporar va ploua in cea mai mare parte a tarii, dar mai frecvent si pe arii extinse in regiunile vestice si nord-vestice unde local se vor acumula cantitati de apa mai insemnate. La munte treptat vor predomina ninsorile si se va depune strat nou de zapada, mai consistent in vestul Carpatilor Meridionali, in Muntii Banatului si in Muntii Apuseni.

Trecator, in partea a doua a intervalului, se vor semnala precipitatii mixte si in zonele joase de relief, cu precadere din Transilvania si Maramures. Vantul va avea intensificari in zona montana inalta,

cu rafale de peste 80…90 km/h spulberand sau viscolind ninsoarea, iar temporar si la cote mai reduse si in vest si sud-vest. Temperaturile maxime se vor incadra intre 5 si 14 grade, iar cele minime intre 0 si 7 grade. Izolat va fi ceata.

LA BUCURESTI

Vremea va fi in general inchisa, iar valorile termice vor marca o scadere fata de intervalul anterior. Probabilitatea ca trecator sa ploua slab va fi mai ridicata in partea a doua a intervalului. Vantul va avea unele intensificari pe parcursul zilei, apoi va slabi treptat in intensitate. Temperatura maxima va fi de 10…11 grade, iar cea minima de 4…5 grade.

PROGNOZA METEO MARTI
IN TARA

Valorile de temperatura vor continua sa se situeze peste cele normale in ultima decada a lunii decembrie. Cerul va avea innorari in cea mai mare parte a tarii, mai persistente la munte, in nord-vest si in centru, iar ziua si in regiunile sud-estice. In zonele montane, in special ziua, va continua sa ninga si sa se depuna strat de zapada, iar vantul va sufla tare,

cu rafale de 70…90 km/h, viscolind sau spulberand zapada, in special in Muntii Banatului si la altitudini mari in Carpatii Meridionali. In regiunile intracarpatice, pe arii relativ extinse vor fi precipitatii slabe, cu caracter temporar, sub forma de ploaie, iar in Maramures, in Transilvania si trecator in Dealurile Crisanei vor fi si ninsori sau lapovita. Izolat vor fi conditii de polei sau ghetus. In celelalte regiuni doar pe spatii mici vor fi ploi de scurta durata.

Intensificari locale ale vantului vor fi in special in prima parte a intervalului in majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari – in general de 55…60 km/h- in sudul Olteniei si al Banatului si in Transilvania. Temperaturile maxime se vor incadra intre 2 si 11 grade, iar cele minime intre -2 si 6 grade.

LA BUCURESTI

Vremea va fi in continuare mai calda decat in mod obisnuit in ultima decada a lunii decembrie. Cerul va avea innorari si, mai ales la inceputul zilei, vor fi conditii de ploaie slaba. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 9…10 grade, iar cea minima de 3…4 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI
IN TARA

Regimul termic va fi in continuare caracterizat de valori peste mediile multianuale in cea mai mare parte a tarii. Cerul va avea innorari si vor fi precipitatii in general slabe pe arii extinse in vest si in sud-vest, local in centrul si in nordul tarii si pe spatii mici in rest.

Vor fi mai ales ploi, iar in Maramures, Transilvania, zona de deal din Banat si Crisana si izolat in nordul Moldovei trecator vor fi precipitatii mixte. In cea mai mare parte a zonei montane, dar cu precadere in Carpatii Meridionali, va mai ninge, iar pe creste vantul va avea intensificari, cu rafale de pana la 60…70 km/h, temporar viscolind sau spulberand zapada. In celelalte zone, vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor incadra intre 2 si 10 grade, iar cele minime intre -3 si 5 grade.

LA BUCURESTI

Regimul termic va fi in continuare caracterizat de valori peste cele specifice perioadei. Cerul va avea innorari temporare, iar probabilitatea de ploaie va fi redusa. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 9…10 grade, iar cea minima de 0…2 grade.

PROGNOZA METEO TENDINTA EVOLUTIEI VREMII de JOI pana DUMINICA
IN TARA

Valorile termice, in special cele diurne, se vor mentine in majoritatea zonelor peste cele specifice perioadei. In special in a doua parte a intervalului, vor fi precipitatii pe arii extinse, mai ales in jumatatea de nord.

LA BUCURESTI

Valorile termice, cu precadere cele diurne, se vor mentine mai ridicate decat normele perioadei. Probabilitatea de precipitatii va fi mai ridicata in a doua parte a intervalului.