Mircea Radu, povestea trista din spatele succesului. „Am luat-o de la zero…

Şi-a pierdut mama pe când avea doar 25 de ani şi viaţa lui începea cu adevărat. După acel moment, pentru Mircea Radu a început o altă poveste.

A devenit protagonist într-un alt film, unul fără personajul esenţial. Suferinţa nu îl răpune însă, ci îl ajută să răzbată.

Poate de aceea, astăzi, cele mai frumoase amintiri pe care le are sunt legate de copilărie, atunci când erau cu toţii împreună.

“S-a şters absolut totul şi am redevenit altcineva, am luat-o de la zero, ca un om care începe să înveţe să meargă’’, mărturiseşte Mircea Radu pentru OK!

“Amintirile mele cele mai frumoase de Crăciun sunt cele în care găseam sub brad o pungă în care erau portocale şi o jucarie. Atunci când eram copii şi nu eram înstăriţi. Culmea este că de multe ori mă refugiez

în gândul ăsta, deşi copiii mei au acum foarte multe şi sub acelaşi brad şi eu găsesc cadouri simandicoase. Totuşi, fericirea mea este legată de acele vremuri’’, adaugă Mircea.

Astăzi are familia la care a visat întotdeauna. Recunoaşte că nu există mariaj în care să nu existe probleme, dar ei au reuşit să răzbată, aşa cum numai în doi se poate. “În orice căsnicie există situaţii delicate, neprevăzute, mai grele,  dar, dacă se vrea, se depăşesc.

Dacă fiecare ştie ce are de făcut şi înţelege că într-o căsnicie e nevoie de doi, să gândeşti pentru doi, atunci căsnicia merge, nu e nevoie de mari artificii. Altfel, se alege praful”.

Adevăratele lecţii de viaţă le primeşte însă în fiecare zi de la Clara şi Tudor. “Clara mă uimeşte pe zi ce trece. Are aproape trei ani. dar este extraordinar de independentă.

Vrea să mănânce întotdeauna singură, să nu îi dea cineva. Asta e o chestiune care mă uimeşte cu zi ce trece., iar Tudor mă impresionează cu felul lui matur de a vedea lucrurile, deşi are şase ani şi jumătate”, povesteşte Mircea pentru OK!

Sărbătorile din acest an vor arăta cu totul altfel pentru carismaticul prezentator, pentru că le va petrece la Piatra Neamţ, locul unde a ales să îşi mute trăirile. “Masă mare, poveşti, mâncăruri, vinuri, cabernet, roşu, sec, puternic. Pe 26, la prânz, PRO TV

difuzează un concert al Andrei de Crăciun, o înregistrare, pentru ca spectacolul a avut loc la jumătatea lunii, iar un colind va fi cântat de Andra cu mine. Am mai cântat, dar nu la dimensiunea asta’’, mai spune vedeta TVR.

Mircea Radu: “Mi-am imaginat întreagă scenă şi mi-a venit să plâng”

Mircea Radu revine la TVR, din 23 decembrie, cu un reality show spectaculos. De această dată, personajele principale ale formatului „Down the road. Aventura” vor fi opt tineri cu Sindromul Down, pe care Mircea îi va însoţi timp de opt zile într-o minunată călătorie.

“Îmi era dor de televiziune. Dacă faci asta de 25 de ani, aşa cum mi s-a întâmplat mie, ajungi să trăieşti foarte greu fără. Eu am început televiziunea când nu existau telefoane mobile.Am cunoscut oameni extraordinari, legende. Valeriu Lazarov, Ileana Pop. Abia aşteptam să pot pune experienţa mea pe tavă”, spune el.

Care au fost lucrurile pe care le-a făcut pentru prima oară în acest show? “M-am dat cu parapanta. M-am dat cu balonul cu aer cald. A fost o situaţie care a avut şi ceva comic, pentru că eu căutam să îi îmbărbătez pe prietenii meile şi le tot ziceam.

<<Eu mă dau cu parapanta, e ca şi cum m-aş duce să cumpăr pâine>>. Când, de fapt, eu nu făcusem asta niciodată. Nu am avut niciun fel de emoţii. Cel care ne ghida era campion mondial la datul cu parapanta şi aterizare la punct fix. Am intrat într-o emisiune necunoscund concret în ce mă bag. Nu cunoşteam pe nimeni dintre cei opt”.

Poveştile concurentilor l-au impresionat însă până la lacrimi. “La Down de road a fost un moment foarte greu. Stateam cu prietenii mei la o poveste despre ce înseamnă să ai Sindromul Down şi unul dintre ei mi-a spus cum, la şcoală fiind, copiii îşi bateau joc de el, erau cruzi, îl bateau şi îi băgau cocolaşe de hârtie în gură. Mi-am imaginat întreagă scenă şi mi-a venit să plâng”, mărturiseşte Mircea Radu pentru OK! sursa:okmagazine.ro