Preot sancționat după ce a cerut prea mulți bani pentru o înmormântare. Anul trecut, și-a pus stupina în cimitir, iar albinele atacau oamenii care veneau la morminte

Un preot din comuna vasluiană Laza a fost sancţionat de Episcopia Huşilor, după ce rudele sărace ale unei persoane decedate l-au reclamat că a cerut 1.100 de lei pentru a oficia slujba de înmormântare,

informează Agerpres. Anul trecut, Libertatea arăta cum același preot a fost reclamat că și-a amplasat stupina în cimitir,

iar albinele atacau oamenii care veneau să aprindă lumănări la morminte.

Enoriașii spun că preotul Andrei Crețu a refuzat să le înmormânteze ruda până nu au achitat tariful fix, de 1.100 lei.

“Am mers să discutăm cu preotul şi să stabilim ce este de făcut creştineşte pentru înmormântare.

Aşa am aflat că trebuie să plătim 1.100 de lei. I-am spus că noi nu avem de unde să scoatem atâţia bani, că avem şi alte cheltuieli”, susţine Gheorghe Spiridon, fiul bărbatului decedat, potrivit bzi.ro.

Preotul nu a vrut să scadă din preț, astfel încât oamenii au trebuit să facă rost de cei 1.100 lei pentru a-și putea înmormânta ruda decedată.

“Este foarte regretabilă situaţia şi vă asigurăm că Episcopia Huşilor tratează cu maximă responsabilitate astfel de cazuri.

Preotul respectiv a fost sancţionat şi i s-a pus în vedere să nu mai creeze astfel de situaţii.”

Preotul Andrei Creţu s-a mai aflat în atenţia superiorilor în cursul anului trecut, când a fost acuzat că şi-a amplasat stupina în cimitirul bisericii la care ţine slujbe, din localitatea Râșnița.

Obligat de biserică să-și mute stupina din cimitir Oamenii s-au plâns atunci că nu puteau să meargă pentru a aprinde

lumânări la mormintele persoanelor decedate întrucât erau atacați de albinele preotului.

Slujitorul Domnului a spus atunci că oamenii le provoacă pentru că miros a parfum sau a transpirație, dar a fost obligat în cele din urmă de Protopopiatul Vaslui să mute stupina din cimitir.