ALERTA METEO: Schimbare radicala a vremii chiar inainte de Craciun! Vin ninsorile, viscolul si ploile. Zonele afectate

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteo de precipitatii abundente si intensificari ale vantului, valabila pentru intreaga tara.

Pana pe 24 decembrie, ora 20:00, va ploua temporar in cea mai mare parte a tarii. Ploile vor fi mai frecvente in vest, nord-vest si centru unde local, indeosebi in zonele de deal, se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi 20…30 l/mp. Din noaptea de luni spre marti (23/24 decembrie) in Maramures si Transilvania si trecator in nordul Moldovei si Dealurile Crisanei se vor semnala si precipitatii mixte.

Vantul va avea intensificari locale si temporare in majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari (in general de 55…60 km/h) in regiunile sud-vestice si pe spatii mai restranse in centrul teritoriului, iar in noaptea de duminica spre luni cu precadere pe litoral si in bazinul vestic al Marii Negre.

In zonele montane, treptat, incepand din seara de luni, 23 decembrie, vor predomina ninsorile si se va depune strat nou de zapada, mai consistent in Muntii Banatului si vestul Carpatilor Meridionali. In special pe creste, vor fi rafale ale vantului de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolita, iar temporar vizibilitatea va fi redusa.