Cod Galben De Ninsori Și Viscol. ANM A Revizuit Prognoza.

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o informare mult așteptată de românii din toată țara.

Se pare că, în sfârșit, va ninge în România, însă fenomenele meteo care includ și zăpada se vor semnala doar la munte. În restul țării, va ploua și va fi vânt puternic. Informarea emisă de ANM este valabilă până marți.

UPDATE: Un nou COD GALBEN a fost emis de ANM, luni, la ora 10.30. Potrivit anunțului, în intervalul 23 decembrie, ora 20 și până pe 25 decembrie, ora 10, se vor înregistra fenomene meteo extreme, cum ar fi viscol și strat consistent de zăpadă, în zona montană înaltă. Din 24 decembrie, ninsorile ar putea coborî și în zonele mai joase.

ANM, anunț despre ninsorile din România
Ploile vor pune stăpânire pe întreaga țară, până marți. Acestea se vor semnala mai ales în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar cantitățile anunțate vor depăși 20-30 de litri pe metrul pătrat,

potrivit meteorologilor ANM. Din noaptea care urmează, în Maramureș dar și în Transilvania, precum și trecător în nordul Moldovei și în Dealurile Crișanei, precipitațiile vor fi mixte, semnalându-se lapoviță și ninsoare, potrivit ANM.

De luni seara, în zonele de munte, sunt așteptate ninsorile. Mai exact, se va depune un de zăpadă mai consistent în Munții Banatului și în vestul Carpaților Meridionali. Mai multe detalii despre prognoza meteo în România!

Vântul puternic va pune stăpânire pe țară
Probleme vor fi și cu vântul puternic, care poate atinge și viteze de 80-90 de kilometri la oră. Acesta va viscoli zăpada, în zonele unde aceasta va apărea. Vizibilitatea va fi redusă, din cauza fenomenelor meteo anunțate.

În alte zone, precum sud-vest și pe spații mai restrânse în centrul țării, vântul va atinge 55-60 de kilometri la oră.