Noaptea de Revelion – Ce trebuie sa faci, ca sa ai un an mai bun ca cel care se incheie

Noaptea de Revelion este unica si trebuie sa ai grija sa respecti toate superstitiile daca vrei ca 2020 sa fie un an nou bun. Am cules cele mai populare superstitii de revelion si le prezentam mai jos pentru ca anul nou sa va fie norocos.

Ce trebuie sa faci de Revelion 2020 si in noaptea de Anul Nou

Batranii sunt de parere ca este neaparat nevoie sa ai bani in buzunar, daca iti doresti ca anul nou sa fie bun si prosper.Atentie nu iti pune in buzunare bani marunti de revelion, trebuie sa ai doar bani mari in buzunar. De asemenea nu tine portofelul gol!

De asemenea trebuie sa te imbraci cu haine noi si sa porti ceva de culoare rosie pe tine. In banat se spune ca lenjeria intima trebuie sa fie noua si rosie. Nu purta haine rupte sau gaurite pentru ca este semn de saracie.

Mananca 12 boabe de struguri imediat dupa ce trecem in anul nou, pe 1 ianuarie. Fiecare boaba de strugure iti va aduce noroc in fiecare luna din 2020. Nu manca de revelion si anul nou carne de pasare pentru ca se spune ca vei racai ca gaina tot anul. Este bine sa mananci peste ca sa treci ca pestele prin apa in tot anul 2020.

Daca ai datorii si le poti achita, apuca-te repede de plati sa nu treci cu datorii in 2020.

Ce trebuie sa faci si sa nu faci pe 1 ianurie de Anul Nou

Imediat dupa revelion, in prima zi a noului an nu trebuie sa dai bani imprumut sau sa dai bani in general pentru ca vei da bani tot anul 2020. Nu este voie sa arunci gunoiul din casa pentru ca iti arunci gunoiul. Depoziteaza-l undeva si arunca gunoiul pe 2 ianuarie.

De asemenea nu este voie sa speli pe 1 ianuarie si nici sa tii in noaptea de revelion si de anul nou haine intinse la uscat pe sarme in casa sau afara. Este semn rau si ghinion pur.

Atentie traditia populara spune ca in casa trebuie sa intre primul un barbat de anul nou. Asadar daca iesi afara in noaptea de revelion, ai grija ca primul care iti calca pragul casei sa fie un barbat pe 1 ianurie. Este de preferat ca barbatul sa nu fie blond.

Fie ca credeti sau nu in superstitii nu uitati ca de anul nou sa va puneti exact la ora 12 fix o dorinta pentru noul an. Aceasta nu trebuie sa fie una materiala, apoi spuneti o rugaciune si 2020 va avea grija sa v-o implineasca.