Acest aliment se numără printre cele mai toxice din lume, unii considerându-l chiar cel mai dăunător. Cu toate acestea, în România este văzut ca fiind o delicatesă și multă lume
în consumă în noaptea de Revelion. Specialiștii trag un semnal de alarmă pentru toți cei care consumă somon în mod frecvent!
Este unul dintre cele mai toxice alimente din lume, dar mulți români îl pun pe masă de Revelion
Somonul crescut în condiții artificiale este considerat de unii ca fiind cel mai toxic aliment din lume. El este lipsit de beneficii pentru sănătatea organismului și chiar poate dăuna destul
de mult dacă este consumat în mod frecvent. Mai multe cercetări efectuate de-a lungul timpului au constatat că muşchiul somonului de crescătorie se deosebeşte de cel al somonului sălbatic în ceea ce priveşte compoziţia sa nutritivă.
Ziariștii francezi Nicolas Daniel și Louis de Barbeyrak au studiat timp de câteva luni ce presupune din interior industria pescuitului.
Aceştia au făcut drumuri în Norvegia, Vietnam, Suedia și Danemarca, după care au dezvăluit adevărul pe care încearcă să îl ascundă industria pescuitului.
În zonele rurale din vestul Norvegiei, acolo unde există mai multe ferme piscicole angajate în creşterea artificială a
somonului, jurnaliștii l-au întâlnit pe norvegianul Kurt Oddekalvom, activist, ecologist și fondator al Societăţii Norvegiene pentru Ocrotirea Naturii.
„În Norvegia, situația privind cultivarea peştelui este catastrofală. La o fermă atât de mică creşte un număr atât de mare de peşte, 2 milioane de unităţi de somon.

Peștele se îmbolnăveşte, e vorba de aproape o pandemie: necroza pancreatică și anemia infecțioasă a somonului a capturat toată Norvegia. Ei înșiși trebuie să poarte măști și costume de protecție, ca să nu fie afectaţi
de substanțele chimice destinate curăţării rezervoarelor de apă de paraziți. Astfel, somonul se îmbibă cu aceste produse chimice, ceea ce ar putea ameninţa sănătatea consumatorului.
Somonul norvegian este cel mai toxic aliment din lume, şi asta în condiţiile în care industria pescuitului ocupă al doilea loc după venituri în Norvegia”, spune Kurt.
Specialiștii susțin că acest aliment ar trebui evitat și că pentru masa de Revelion se pot găsi alte sortimente de pește, mult mai sănătoase. Apelați la pește românesc precum crapul sau păstrăvul.