Revelion 2019. Obiceiuri și superstiții în noaptea dintre ani

Românii țin cont de multe obiceiuri și superstiții de Revelion. Ca și în ceilalți ani, nici acum nu vor lipsi de pe masă bucatele tradiționale. Urătorii vor merge iar din casă în casă cu capra sau cu ursul, iar buzunarele vor fi pline de bani pentru un an cât mai îmbulșugat.

Revelion 2019. Obiceiuri și superstiții în noaptea dintre ani

Poate cea mai cunoscută superstiție este aceea de a păstra bani în buzunare, pentru ca anul care fie să fie unul cât mai ubn pe plan financiar. 

Tot legat de bani, se spune că noul an trebuie să nu ne prindă datori. Explicația este că datoria neachitată în anul ce se încheie va aduce altele în anul nou început.

În ajunul anului care vine nu se împumută nici bani nici obiecte, pentru că tot anul care vine veți avea acest obicei.

Totdată, se spune că este bine ca în primele ore din noul an să acordăm câteva minute unui proiect care să aibă legătură cu serviciul. Astfel vom fi producitivi tot anul la locul de muncă.

Tradiția mai spune că la trecerea dintre ani este bine să ținem ușile deschise pentru a lăsa spiritele rele și neîmplinirile anului trecut să iasă din case. Zgomotul puternic și muzica vom ține spiritele rele departe de casă, așa că ar trebuui să vă distrați fără menajamente de Revelion.

Aruncatul gunoiului în ziua de Revelion aduce ghinion. Conform tradiției, orice se aruncă din casă duce cu sine norocul si bunăstarea, așa că ar fi bine să vă asigurați că nu veți arunca nimic în acea seară.

Nu se spală haine și nu se calcă în seara de Revelion, pentru a nu vă spăla norocul. Asigurați-vă că animalele sunt de asemenea curate și au culcușuri noi, pentru ca acestea să fie sănătoase tot anul. sursa:stiritv