Cele mai importante 5 lucruri pe care să nu le faci de Anul Nou, dacă vrei să ai noroc în 2020

Există numeroase superstiții și tradiții pentru ziua de Anul Nou, dar cele care urmează se numără printre cele mai importante. Respectă aceste 5 reguli și vei avea un 2020 mai îmbelșugat și plin de noroc.

Cele mai importante 5 lucruri pe care să nu le faci de Anul Nou, dacă vrei să ai noroc în 2020

Iată care sunt cele mai importante superstiții de care românii țin cont atunci când trec într-un nou an:

1. NU LASĂ SĂ TREACĂ PRAGUL CASEI TALE O FEMEIE

Se spune că e bine să-ți treacă primul pragul un bărbat. Acesta îți va aduce multe bucurii și bunăstare în anul ce vine și va înlătura toate spiritele rele la început de an nou.

2. NU CONSUMA ALTĂ BĂUTURĂ ALCOOLICĂ ÎN AFARĂ DE VIN

Vinul este asociat cu prosperitatea și sănătatea, așa că dacă vrei să ai un an plin de lucruri bune, bea vin alb. Tradiția spune că cei care varsă vin pe masă, din greșeală, vor fi extrem de norocoși la toate capitolele.

3. NU DORMI PÂNĂ TĂRZIU PE 1 IANUARIE

Nu ai voie să dormi în prima zi din an deoarece asta înseamnă că tot anul vei fi lipsit de energie, deci lași lenea să se instaleze negreșit.

4. NU ÎNCHIDE UȘA COLINDĂTORILOR

Cei care umblă cu „Plugusorul” îți aduc veselie în casă și spor la muncă, așa că nu face greșeală de a le închide ușă în nas.

5. NU TE CERTA CU NIMENI

Dacă te cerți cu cineva în prima zi din an, așa o vei ține tot anul: în certuri și scandaluri. Ai mare grijă la felul în care te porți cu oamenii din jurul tău.

Vremea de Anul  Nou ne spune cum va fi tot anul 2020

Vremea din prima zi a anului ne spune cum va fi tot anul care urmează. Așadar, dacă este ger mare e semn că va fi un an bun și norocos. Dacă în ziua de 1 ianuarie va ninge, anul care urmează va fi unul plin de belșug pe toate planurile, iar oamenii vor fi sănătoși.

Dacă noaptea de anul nou este senină, anul ce vine va fi unul lin și bine de voioșie. sursa:Stiritv