Cum speli corect gecile de iarnă, dacă vrei să rămână intacte

Deși mulți oameni preferă să își ducă hainele de iarnă la curățătorie pentru a fi spălate în mod corespunzător, poți face asta și acasă dacă urmezi câteva reguli importante.

Nu trebuie să lași o sumă mare de bani la spălătorie pentru a-ți curăța gecile de iarnă. Fă asta în confortul casei tale!

Cum speli corect gecile de iarnă, dacă vrei să rămână intacte

Pentru a spăla gecile de iarnă, nu trebuie decât să respecți câteva reguli care sunt simple dar foarte importante.

În acest mod te vei asigura că totul va fi în regulă, iar puful din interiorul gecii nu se va strânge. Înainte de toate, este recomandat să închizi toate fermoarele și toți nasturii gecii.

Dacă geaca are anumite accesorii interioare sau dacă are balnă atașată în interior, este bine să îndepărtezi totul înainte de a spăla geaca.

Înainte de a pune geaca la spălat, este bine să o întorci pe dos. De asemenea, geaca trebuie pusă în mașina de spălat fără alte haine.

Este indicat să folosești detergent lichid. Este posibil ca cel solid, sub formă de pudră, să nu se clătească la fel de bine,

motiv pentru care unele bucăți din material se pot lipi. Poate chiar puful din interiorul gecii. Este recomandat să nu folosești balsam de rufe, pentru că poate lăsa pete mai ales pe gecile închise la culoare.

Programul mașinii de spălat trebuie să fie unul simplu. Apa trebuie să fie cât mai rece. Este indicat să o clătești de 3 sau 4 ori. Pune o minge de tenis în cuva mașinii de spălat pentru ca materialul să nu se scămoșeze și să rămână moale.

Când speli geaca, este bine să eviți strângerea căptușelii. Pentru asta, este bine să pui în mașina de spălat și câteva mingi de tenis. Astfel, materialul nu se va lipi de pereții mașinii de spălat.

Este important și modul în care se usucă geaca. După ce o scoți din mașina de spălat, este bine să o întorci pe față. Desfă-i nasturii și fermoarele și pune-o pe un umeraș. Las-o într-un spațiu aerisit, pentru a se usca în mod natural, fără a forța procesul. sursa:stiritv