Violeta Alexandru, ultimul anunț despre pensia minimă! „Se fac eforturi pentru găsirea unor soluții la rectificarea bugetară”

Noul ministru al muncii Violeta Alexandru a făcut un ultim anunț despre pensia minimă! Aceasta a transmis

că va fi plafonată anul viitor la 704 RON. Alexandru nu s-a oprit aici și a mai anunțat că se va încerca o majorare la rectificarea bugetară.

Violeta Alexandru, ultimul anunț despre pensia minimă!

„Pensia minimă este la același nivel ca anul trecut. Aprecierea noastră a fost că, în raport cu presiunea pe bugetul din 2020, cuantumul pensiei minime trebuie să rămână același.

Este vorba despre pensiile celor care nu au cotizat în sistemul de pensii și pentru care statul găsește să acorde o sumă pentru acoperirea nevoilor acestor oameni. Este adevărat că este insuficientă.

„Se fac eforturi pentru găsirea unor soluții la rectificarea bugetară”

Se fac eforturi pentru găsirea unor soluții la rectificarea bugetară. Nu ignorăm problema. În cursul anului viitor, veți vedea o inițiativă în acest sens”, a spus Violeta Alexandru.

De asemenea, Violeta Alexandru a spus că s-au găsit soluţii pentru plata integrală a salariilor pe luna noiembrie ale angajaţilor inspectoratelor teritoriale de muncă, respectiv a taxelor aferente acestora.

„Aş dori să punctez faptul că echipa guvernamentală a găsit astăzi soluţia, prin adoptarea unei hotărâri de Guvern, pentru ca salariaţii inspectoratelor teritoriale de muncă să-şi poată primi salariile integral aferente lunii noiembrie, respectiv să se poată plăti taxele aferente acestor salarii”, a spus Violeta Alexandru.

Reacția ministrului vine după ce săptămâna trecută s-a zvonit că cei de la Inspecţia Muncii şi inspectoratele teritoriale de muncă nu mai au fonduri pentru plata salariilor aferente lunii noiembrie.

„Înţeleg că dintr-o dată decizia acestei instituţii a fost să plătească datorii restante rezultând din litigii între angajaţii inspectoratelor teritoriale de muncă şi instituţii, vechi de peste doi ani, lăsând astfel bugetele instituţiilor fără resursele necesare pentru plata salariilor”, spunea Alexandru.

„Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, îşi exprimă regretul pentru situaţia în care se află angajaţii din Inspecţia Muncii (IM) şi din inspectoratele teritoriale de muncă (ITM), care au primit salariile diminuate.

Din informaţiile primite în urma discuţiilor cu părţile implicate a reieşit că situaţia a apărut din cauza dezinteresului manifestat de conducerea Inspecţiei Muncii, dar şi din neatenţia angajaţilor din aparatul central al Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS)”, se arăta într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Muncii. sursa:fanatik