Cum se bea corect apa sfințită de Bobotează. De ce această apă nu se strică niciodată

Apa sfințită de la Bobotează, sau agheasma mare după cum i se spune în popor, este extrem de utilă pe tot

parcursul anului. Aceasta se folosește pentru curățarea trupului și a sufletului și trebuie folosită cu mare băgare de seamă în anul care urmează.

Cum se bea corect apa sfințită de Bobotează. De ce această apă nu se strică niciodată

Agheasma Mare trebuie să fie luată dimineața pe nemâncate și înainte să se ia anafură. Totodată, atunci când credincioșii se împărtășesc, după împărtășanie, nu înainte.

Timpul în care se consumă Agheasma Mare este în perioada Praznicului Bobotezei, din preziua Bobotezei și până la Odovania Praznicului, până la 14 ianuarie.

Apoi, această apă sfințită se poate consuma în zile de sărbătoare, în zile de ajunare, înainte de prima masă a zilei (după rugăciunile dimineșii), sau în zilele când mergeți la Biserică.

Apa sfințită de Bobotează este foarte bine să fie utilizată la alungarea duhurilor rele, prin stropirea casei, a gospodăriei și a animalelor.  Se păstrează în vase de sticlă, într-un loc curat, aproape de icoane.

De ce apa sfințită de Bobotează nu se strică niciodată

Oamenii de știință susțin că totul se produce atunci când apa intră în contact cu crucea din argint.

Argintul, introdus chiar pentru scurtă vreme în apă, omoară bacteriile de putrefacţie şi algele microscopice care se află în ea sau creează un mediu în care acestea nu se pot dezvolta.

Busuiocul este şi el cunoscut ca fiind o plantă cu proprietăţi antiseptice, iar cele două, în combinaţie, fac ca apa sfinţită să se conserve mult mai bine.

Bineînțeles, rugăciunile pe care preotul le rostește au și ele o însemnătate foarte mare, având în vedere că Duhul Sfânt se pogoară asupra apei și o sfințește în timpul slujbei. sursa:stiritv