1,8 milioane de români riscă să rămână fără pensie. Declarațiile Ministrului de Finanțe

Ministrul de Finanțe a anunțat joi, 9 ianuarie, că în jur de 1,8 milioane de români ar putea rămâne fără pensie. Florin Cîțu a făcut afirmații extrem de îngrijorătoare pentru o categorie de români care urmează să iasă la pensie.

1,8 milioane de români riscă să rămână fără pensie. Declarațiile ministrului de finanțe

Mai exact, este vorba despre persoanele născute începând cu 1970, care s-ar putea alege fie cu pensii modice fie cu nicio subvenție de acest fel, dacă nu are loc o creștere a contribuțiilor la

Pilonul II de pensii. Ministrul a mai declarat că întregul sistem de pensii trebuie reformat de urgență, acesta fiind un proces care necesită foarte mult timp.

„Este momentul să venim şi cu o viziune pe termen lung. Pe termen scurt, cârpeli, s-au tot făcut de 30 de ani de zile, dar s-a terminat cu cârpelile. Nu mai merg. Reformele reale trebuie să înceapă din 2021”, a afirmat Florin Cîţu, potrivit adevărul.ro.

„Sistemul de pensii de astăzi este ca un Caritas – atât timp cât ai oameni să contribuie este ok, dar având în vedere evoluţia demografică din România, cei care sunt născuţi ca mine, în anii ’70, nu vom mai avea cine să ne plătească pensia.

Trebuie să luăm o decizie foarte rapid de reformă a sistemului de pensii. Nu se întâmplă peste noapte să faci o reformă, durează cam 10-15 ani, poate chiar 20 de ani să reaşezăm situaţia.

Dacă noi tot tărăgănăm şi aşteptăm să ne vină soluţia de undeva din afară, nu o să vină şi o să ne trezim cu această problemă peste câţiva ani. Pentru toţi cei care au cotizat toţi aceşti ani, nu vor mai fi bani de pensii”, a mai adăugat Florin Cîțu, ministrul de Finanțe. sursa:stiritv