Prietena Cristinei Țopescu a vorbit despre ultimii ani ai jurnalistei: „I-a fost îngrozitor de greu”

Prietena Cristinei Țopescu, cea care a sunat la 112, a postat pe pagina oficială a jurnalistei

o înregistrare audio despre viața jurnalistei din ultimii ani, luptele pe care le ducea și momentul în care a decis să apeleze la autorități.

Prietena Cristinei Țopescu a vorbit despre ultimii ani ai jurnalistei: „I-a fost îngrozitor de greu”

„Numele meu este Diana Maria. De formație sunt jurnalist. Am lucrat

Evenimentul zilei, biroul de presă Iași, sub conducerea domnului Daniel Condurache, la Gazeta de Sud si din 2004 am trecut în online.

Pe Cristina Țopescu am cunoscut-o în 2015 la primul marș Colectiv care a fost organizat de una din prietenele și vecinele mele, Oana Voicu.

Ea se afla printre organizatori. Atunci ne-am cunoscut (…) și a fost un fel de amor la prima vedere, pentru că în momentul

în care Cristina a aflat că eu am o boxeriță și o maidaneză adoptată m-a văzut și m-a privit altfel, pentru că așa era Cris”,

începe relatarea femeii care i-a fost prietenă foarte bună în ultimii ani jurnalistei Cristina Țopescu.

Femeia a precizat că erau vecine și prietene și se ajutau foarte mult. Ea a confirmat spusele medicului Monica Pop: 

Cristina Țopescu suferea de depresie și trecea prin momente grele, însă era o fire veselă și iese din discuție scenariul sinuciderii.

După ce a trebuit să părăsească Antena 3, jurnalista a primit mai multe promisiuni care însă nu s-au materializat.

Așadar se descurca tot mai greu, mai ales că avea în grijă mai mulți căței. „Au fost vorbe în vânt.

Îi văd pe mulți dintre foștii noștri colegi de breaslă cum plâng la televizor și cum vorbesc despre veleitățile de mare jurnalist ale Cristinei Țopescu. Dacă ați fi considerat-o un mare jurnalist și dacă

ați fi iubit-o, ați fi ajutat-o în acești ultimi ani în care i-a fost îngrozitor de greu. I-ați promis lucruri, i-ați promis colaborări și, când Cristina vă suna să vă întrebe dacă se concretizează acele planuri făcute împreună, voi nu mai răspundeați la telefoane și la mesaje”, mai scrie aceasta.

Cristina Țopescu avea foarte puține persoane apropiate, care au ajutat-o cu adevărat atunci când a avut nevoie, iar acest lucru îl confirmă prietena sa.

„Monica Pop a spus că draga noastră Cris era depresivă. Nu vi se pare normal? Cristina nu avea serviciu, îngrijea în 2015, 12 căței plus hrănea maidanezi din 7 locuri, care s-au făcut 8.

Cristina plătea tratament din buzunarul propriu. Singura ei grijă era să aibă bani pentru următoarele lucruri: chirie, utilități, benzină și câte un pachet de țigări. Ei nu îi trebuia nimic.

Toți banii mergeau pe castrări, mâncare pentru căței, tratamente. Se vorbește despre o Cristina Țopescu pătimașă, a fost un conglomerat antagonic de stări, de trăiri, de inteligență scliptoare,

dublată de o sensibilitate anume, dar și de duritate si agresivitata. Da. Cris intrase într-o depresie.

Nu avea serviciu, avea promisiuni. Începuse să aibă datorii, a reușit să plătească o parte dintre ele. Dar Cristina a fost o luptătoare”, mai povestește femeia.

Prietena jurnalistei a povestit și de ce nu a sunat la 112 mai devreme, de ce au trebuit să treacă 3 săptămâni până a ajuns să apeleze la serviciul de urgență.

„Cristina își găsise serviciu, era fericită. (…) Era un fel de mini club între vecine. Mă intreba: ai văzut-o pe Cristina? „Nu am văzut-o din data de 19. (…) Stai s-o sun și eu”. Telefoanele sunau în gol.

Am conchis că e posibil să fie supărată pe noi pentru că nu ii făcusem o invitație expres de sărbători. (…) Nu mi-am făcut griji pentru că o vedeam activă pe Whatsapp. pe Facebook.

Nu ne țineam în chingi, erau lucruri relaxate. Am dat o raită, cățeii se vedeau, dar nu părea nimic suspect. Dumincă însă când am sunat iarăși, i-am trimis mesaje, îi lăsasem și un bilet în ușă.

Nu am primit niciun răspuns. (…) Cristina nu avusese probleme de sănătate majore, analizele erau ok. Eu țipam „Cristina!”. Ina, prietena noastră comună a spus că poate a plecat în străinătate”.

Abia după ce a aflat că de 2 săptămâni prietena ei nu mai luase mâncare pentru câini a început să intre în panică

și și-a dat seama că există o probemă reală. Femeia a decis că este momentul să se uite în curte și în casă, pe fereastră.

Atunci a văzut că doi câini sunt căzuți, iar castronele cu mâncare și apă sunt goale. Atunci a sunat la 112. După ce au venit echipajele de intervenție, au forțat ușa, au aprins luminile și au văzut că e moartă.

„Cristina a murit cum a spus că își dorește să moară – în somn, cu cățeii. În mod sigur, nu a suferit. Poziția în care era, cum dormea ea ca un bebeluș. (…) A fost un om cu totul deosebit. Avea un cuvânt preferat: iubire”. sursa:stiritv