Cresc pensiile! La cat va ajunge punctul de pensie in acest an? Anuntul oficial

Deputatul PNL, Cristina Traila, una din apropiatele premierului Ludovic Orban, a facut joi seara clarificari

extrem de importante cu privire reclacularile care vor fi facute in noua lege a pensiilor, pe care liberalii vor sa o adopte, in locul celei in vigoare.

”Exista o lege in vigoare. Asa cum a spus Premierul, o vom respecta, ma refer la majorarea punctului de pensii.

Dar exista si pensiile speciale, reglementate printr-o adevarata paleta de acte normative, care trebuie coroborate”, a spus Traila, intr-o emisiune televizata.

”Trebuie sa existe un singur act normativ care sa reglementeze pensiile. In plus, exista inechitati care trebuie reparate”, a declarat deputata liberala, la Digi 24 Tv.

”Exista pensionari care primesc foarte multi bani, dar si unii, nu putini la numar, care beneficiaza de sume foarte mari, ca urmare a pensiilor speciale”, a adaugat ea.

In privinta nenumaratelor acuze venite dinspre PSD, ai carui reprezentanti sustin ca Guvernul liberal va taia pensiile, Cristina Traila a declarat:

”Pensionarii nici macar nu mai trebuie atinsi, din acest punct de vedere. Am spus-o foarte clar, de nenumarate ori,

ca nu vom taia pensiile. Discutia cu nevoia unei noi legi a pensiilor, pe care PNL o va inainta, a readus in prim plan acuzele privind taierile de pensii. Nici nu se pune problema.”, a dat asigurari reprezentanta PNL.

De altfel, atat Premierul Ludovic Orban, cat si Presedintele Klaus Iohannis au aratat ca guvernarea PNL nu ia in calcul taierea pensiilor.

”Este o lege utila in conditiile in care foarte multi pensionari si conducatori de institutii publice semnaleaza inegalitati si inechitati in actuala lege a pensiilor (…) asta nu este o chestiune

care sa se poata rezolva nici intr-o luna, nici in doua. Sunt convins ca Guvernul Orban va face o analiza serioasa, atenta a chestiunilor si in masura in care va fi nevoie de o noua lege se va

discuta la momentul potrivit” a declarat joi presedintele Klaus Iohannis, cu privire la noua lege a pensiilor.

Cat va creste punctul de pensie?

„Din nou ma intorc la programul de guvernare si acolo scrie foarte clar ca plata drepturilor salariale legale in vigoare, precum si a drepturilor de pensie este garantata conform dispozitiilor legale in vigoare.

Deci, da, raspunsul este categoric, aplicam Legea pensiilor in formula actuala, care prevede majorarea punctului

de pensie cu 40% din septembrie. Intotdeauna am sustinut cresterea puterii de cumparare, a veniturilor pentru toti romanii, fie ca sunt in sistemul public, in sistemul de economie privata sau la pensie.

Asta e o promisiune pe care am hotarat sa o respectam”, a afirmat Danca potrivit fanatik.ro