Noua sfaturi de la bunica, de care toate femeile au nevoie

De la bunica mea, care a trăit 90 de ani, am primit cele mai frumoase și mai folositoare sfaturi. Mi-a lăsat o cutie, unde și-a păstrat toate lucrurile importante de a lungul aniilor, printre acestea am găsit o agendă veche.

În ultimii ei ani, bunica mea folosea această agendă să-și noteze gândurile, ideile, versuri și lucruri frumoase care erau importante pentru ea.

Când eram mică, bunica mea îmi citea mereu câteva gânduri din acest jurnal, iar eu eram foarte atentă și îi punem întrebări.

1. Inspiră viitorul și expiră trecutul

Indiferent în ce situație te aflii, sau peste ce încercări ai trecut, nu uita niciodată că la capătul tunelului întotdeauna te va aștepta lumina. Nu te plânge. Încearcă să faci ce e mai bine pentru tine, controlează doar ce se poate controla și lasă lucrurile așa cum sunt.

2. Viața poate să devină din nou ușoară

Concentrează-te doar pe un singur lucru, nu trebuie să te ocupi de tot și nu trebuie să faci totul perfect. Respiră și trăiește în prezent, bucură-te de viață, datorită lucrurilor mici este așa frumoasă viața.

3. Lasă oamenii din jurul tău să te vadă așa cum ești tu cu adevărat

Spune întotdeauna adevărul, chiar dacă îți tremură picioarele între timp. Acceptă-te așa cum ești și nu încerca să pari altcineva.

4. Nu mai ești omul care ai fost acum câțiva ani

Ai suferit, ai trecut prin multe greutăți, ai fost sus, dar ai și căzut, toate aceste lucruri te-au ajutat să devii omul care ești acum.

De a lungul anilor s-au întâmplat atât de multe lucruri care ți-au schimbat perspectiva, ai învățat multe lucruri frumoase, ai devenit un alt om.

Mulți îți vor spune că te-ai schimbat…tu trebuie să le răspunzi ”Normal că m-am schimbat, asta e viața, dar eu sunt aceiași persoană care am fost, doar am devenit mai puternică și mai matură”

5. Tot ce se întâmplă în viața ta este spre binele tău

Chiar dacă în momentul de față ți se pare greu de crezut, să știi că așa e. Lucrurile prin care treci te vor ajuta să fii mai încrezător în forțele proprii și să fi mai matur.

Vei ajunge să înțelegi viața, să accepți ce ți se întâmplă și să fii hotărât să mergi mai departe.

6. Nu îți dori să fii bogat, ci fericit

Dacă vei gândi așa, cu cât vei îmbătrâni, cu atât mai mult vei înțelege valoarea lucrurilor, nu doar prețul lor. Vor fi zile în viața ta când nu vei avea nevoie de nimic pentru a fi fericit sau să zâmbești, acestea sunt zilele cu adevărat frumoase.

Apreciază pur și simplu momentele frumoase și fii recunoscător pentru tot ce ai, nu căuta tot timpul să ai mai mult.

7. Gândește pozitiv

Înțelege mai bine lucrurile care lipsesc din viața ta și învață că nefericirea nu depinde de stilul de viață, ci de atitudinea ta. Tocmai de asta încearcă să zâmbești cât mai mult și fii atent cu familia ta.

8. Uneori trebuie să rupi relațile cu oamenii negativi

Uneori acest lucru e greu de făcut, dar necesar, pentru a lăsa loc în viața ta, oamenilor care te ajută să evoluezi. Toate acestea se vor întâmpla încet, dar îți vei da seama în timp ce vei progresa.

Află cine ești și ce vrei de la viață și îți vei da seama că unii oameni nu vor vedea lucrurile la fel ca și tine. Păstrează amintirile frumoase cu acești oameni și mergi mai departe pe drumul tău.

9. Dacă îți dorești rezultate bune în activitatea pe care o desfășori, dar nu reușești să le ai, poate că e timpul să încerci ceva nou

Uneori greșești, dar așa e viața. Oamenii puternici râd și zâmbesc mereu, deși ei sunt cei care trec prin foarte multe greutăți.

Ei zâmbesc mereu, deoarece nu vor să permită ca nimeni și nimic să-i tragă în jos. Acești oameni caută mereu un nou început. sursa:Stiritv