Guvernul s-a răzgândit! Dublarea alocațiilor, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu banii

În cursul zilei de joi, Ludovic Orban a anunțat că se va vota, în mod oficial, amânarea dublării alocațiilor

până când va exista rectificare bugetară. Inițial, acesta a anunțat că dublarea alocațiilor va fi aplicată începând cu data de 1 iulie, dar se pare că lucrurile s-au schimbat. 

O decizie de ultimă oră a fost luată de Ludovic Orban şi de guvernul pe care îl conduce și totul a fost influențat de un motiv cât se poate de evident: lipsa banilor. Potrivit informațiilor, 

dublarea alocaţiilor pentru copii va fi amânată până la 1 august 2020, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului României.

Dublarea alocațiilor pentru copii este subiectul momentului și românii așteaptă acum

să afle când se va produce această schimbare promisă de guvernanți. În urma cu câteva zile, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat dublarea alocaţiilor, care prevedea

modificarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea

și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Ce se întâmplă cu dublarea alocațiilor

Vechea lege prevede ca alocația pentru copiii sub 2 ani să fie de 300 de lei, iar pentru cei de la 3 la 18 ani să fie de 150 de lei.

Astfel, potrivit noii legi ce ar urma să intre în vigoare, alocația ajunge la 600 de lei pentru copiii de până la 2 ani

(până la 3 ani pentru copiii cu dizabilități) și la 300 de lei pentru cei cu vârste între 2 și 18 ani.

Guvernul a anunțat în cursul zilei de joi faptul că, din cauza lipsei fondurilor la bugetul de stat pentru o astfel de măsură,

a fost lansată o ordonanţă de urgenţă pentru amânarea dublării alocaţiilor pentru copii, până la data de 1 august 2020, arată cei de la observator.tv.

Decizia a fost luată pe 16 ianuarie 2020, în cadrul şedinţei de Guvern. sursa:a1.ro