Prima declaratie a mamei celor patru copilasi stinsi la Timisoara. Ce a putut sa spuna aceasta femeie

Drama celor patru copii care s-au stins intr-o casa din Timisoara scoate la iveala detalii care ne lasa fara cuvinte.

Mama lor spune ca era la munca atunci cand s-a petrecut toata tragedia, insa tot ea spune ca la intoarcere intoarcere a trecut pe la bar ca sa isi ia partenerul.

In paralel, autoritatile pun cap la cap toate informatiile, mai ales ca exista banuiala ca fratiorii erau incuiati intr-o incapare. Le-a fost astfel practic imposibil sa se salveze.

Apelul dat la 112 i-a tulburat chiar si pe salvatori. Cand au ajuns la adresa acestia au gasit cel mai rau scenariu: patru

copii captivi intr-o incapere cuprinsa de foc. In fata unei astfel de tragedii, inclusiv militarii aveau ochii in lacrimi.

Cosmin His, pompier: „Vizibilitatea era zero, tavanul ardea, practic era un tunel de foc. Am trecut foarte repede

prin acel tunel, incercand sa ajungem la ultimul apartament unde aveam info ca se afla copiii,toti speram ca nu sunt in acea camera, ca erau in alta camera.”

Catalin Temelie, pompier: „Nu tin minte decat ca am apucat sa imi iau masca pe fata, am luat camera cu termoviziune.

Am patruns cu toata dorinta de a salva, eram vreo 4-5 acolo care ne doream sa intram, ne doream sa nu gasim nimic.”

Din pacate, nu a fost asa. Cei patru frati au ars de vii. Politistii vor sa afle acum daca nu cumva au fost incuiati in camera lor cu cheia.

Catalin Temelie, pompier: „Foarte urat sentimentul acela, cand mergi si nu vezi nimic, pipai si calci pe ceva si nu stii pe ce,

e crunt sentimentul acela. Nu ii doresc nimanui sa simta ce am simtit noi atunci.”

Parintii au fost reclamati de doua ori de vecini anul trecut la Protectia Copilului pentru ca nu ar fi avut grija de

cei mici, insa inspectorii sustin ca in urma controalelor nu au gasit nimic in neregula.

Mama a explicat de ce nu era acasa. Sustine ca i-a lasat in grija baiatului cel mare de 14 ani pentru ca nu se ajungeau cu banii.

Gasise o batrana de care avea grija trei ore pe zi. Facea asta de cateva luni si tot acolo ar fi fost si in seara cumplita.

Insa la intoarcere, s-a oprit si la un bar, unde era iubitul ei. Dupa ce acesta si-ar fi terminat berea, au pornit impreuna spre casa.

Ana Maria Vulpe, mama copiilor: „Vina mi-o asum, sunt in stare sa-mi asum vina pentru tot ce s-a intamplat, recunosc. Pentru niste amarati de bani mi-am pierdut copiii.

Deci nu doresc la nimeni chestia asta. Pentru niste amarati de bani. Am acceptat orice ajutor, dar mai putin sa-mi dau copiii de langa mine. Deci mai bine sa ma taie pe mine, decat sa-mi ia copiii de langa mine.”

Singurul copil care a scapat de flacari, este fiul cel mare, acum internat in spital cu arsuri. Dar cine ii va vindeca ranile din suflet?

Laura Nussbaum, medic sef clinica neuropsihiatrie pediatrica: „In cazul de fata stresul e foarte mare, deoarece el a

fost martorul care a vazut declansarea incendiului, in a doilea rand avea cei patru fratiori mai mici, arsuri si cautand ajutor de la un vecin el a dorit sa salveze acesti copii”

Ancheta de la Timisoara este abia la inceput. Parintii au fost chemati la audieri si deocamdata a fost deschis un dosar penal in REM. Dupa aceasta tragedie, se ia in calcul decaderea celor doi din drepturi, potrivit stirileprotv.ro