RALUCA DIN ARAD A RĂMAS ÎNSĂRCINATĂ CU UN COLEG DE SERVICIU. E ULUITOR CE I-A CERUT BĂRBATUL. “MI-A SPUS SĂ…”

Psihologul Jacqueline a acceptat să stea, din nou, de vorbă cu cititorii fideli și să ofere sfaturi în legătură cu

cele mai intime probleme, găsind rezolvare pentru fiecare în parte. Subiectul de astăzi merită tratat, mai mult ca oricând, cu seriozitate, pentru a deveni o lecţie de viaţă şi pentru alte persoane.

Dragă Jacqueline,

Mă numesc Raluca, sunt din Arad, am 33 de ani și mă confrunt cu o situație care mă consumă enorm.

Sunt într-o relație de patru ani cu Marius. La început, am crezut cu tărie că el este bărbatul vieții mele. Declarațiile de dragoste erau zilnice,

mă suprindea mereu cu buchete de flori sau cine romantice în oraș.

După un timp, însă, cel cu care îmi doream să-mi petrec tot restul vieții s-a schimbat la 180 de grade.

Marius a devenit din ce în ce mai rece, era irascibil și nervos în preajma mea și nu mai făceam deloc dragoste.

Simțeam că totul se duce de râpă și nu știam cum să-l recuceresc. Am încercat tot ce era posibil, dar nimic nu a avut sorți

de izbândă. Ba, dimpotrivă, iubitul meu s-a îndepărtat și mai mult de mine. Simțeam că este vorba despre o altă femeie.

Eram la muncă când șeful nostru a venit și ni l-a prezentat pe Radu: ”Începând de astăzi, el este noul vostru coleg”. Mi-a captat atenția imediat: înalt, brunet, cu ochii mari și pătrunzători…

Nu știam, însă, în ce aveam să mă bag. Primul pas l-a făcut Radu, iar eu nu am dat înapoi. Situația de acasă era din ce în ce mai tensionată, iar eu tânjeam după atenție și afecțiune. Rezonam atât de bine cu Radu… discuțiile erau interminabile, iar nopțile de amor… fantastice! 

Așa că am luat decizia să mă despart de Marius și să mă dedic, în totalitate, colegului meu. Totul a fost perfect până în momentul în care… am rămas însărcinată. Atunci când l-am anunțat pe Radu,

am crezut că va fi cel mai fericit. Dar nu a fost așa. Mi-a spus să nu păstrez copilul, pentru că el de fapt și-a dat seama că nu se poate implica într-o relație serioasă, vrea să își trăiască viața și sub nicio

formă nu este pregătit să devină tată la 26 de ani. Eu nu-mi doresc să fac avort. Îmi doresc să fiu mamă, dar îmi doresc și iubirea lui. Ce mă sfătuiești? Sunt disperată și vreau să iau cea mai bună decizie.

Dragă Raluca,

În primul rând, mă bucur că ai avut tăria să vorbești despre situația în care te afli. Atunci când lupți pentru menținerea unei relații, inevitabil, obosești, devii frustrată și furioasă. Astfel, el este mai puțin

atras de tine, ceea ce te face să vrei să lupți și mai mult să îl recâștigi. Dar EL se va îndepărta și mai tare.

Lucru care, de altfel, s-a și întâmplat. Marius a devenit irascibil în preajma ta, iar atitudinea lui te-a împins în brațele altui bărbat. Din nefericire, în brațele unuia care nu merită dragostea ta. 

Lui Radu i-a fost bine atâta timp cât nu a avut vreo responsabilitate majoră. Având în vedere și vârsta lui, o asemenea veste l-a șocat.

Începuturile sunt cele mai frumoase. Partenerii simt fluturi în stomac, iar starea de îndrăgosteală poate fi înșelătoare. În ce privință?

Ei bine, în ceea ce privește viziunea noastră asupra omului de lângă noi. De multe ori, ne putem proiecta o falsă impresie a ceea ce este cu adevărat iubitul/iubita. 

Amorul este magic, discuțiile sunt interesante, el pare să îți ofere afecțiunea necesară, pare să fie un om pe care să te poți baza, iar… toate aceste lucruri le fac pe femei să se gândească la mai mult!

Din păcate, însă, există și momente în care partenerul nu gândește la fel și se retrage în propria carapace. În mod cert, Radu nu era pregătit pentru un angajament serios. Ți-a spus acest lucru, ți-a spus și că nu își dorește copilul.

Din punctul meu de vedere, un copil nu ar trebui să crească fără unul dintre părinți. Pe de altă parte, să fii mamă singură nu este un lucru ușor. Trebuie să ai un caracter puternic. Chiar și așa, vor exista momente care te vor doborî. Radu nu va da înapoi. A fost destul de vehement în decizia pe care a luat-o, iar cea mai mare greșeală ar fi să speri că el se va răzgândi. Îți vei face mai mult rău.

Să clădești o familie… este unul dintre cele mai sublime lucruri. Însă… atunci când ambii parteneri își doresc acest lucru. 

Te îmbrăţişez, Jacqueline.