Vesti triste, din pacate! S-a stins o legenda a fotbalului romanesc. Cum a fost gasit. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Doliu in lumea fotbalului. Ilie Barbulescu, fostul jucator al echipei „Steaua” si cel care a castigat Cupa Campionilor Europeni in anul 1986, s-a stins din viata noaptea trecuta, la varsta de 62 de ani.

Fostul fundas al Stelei si al echipei FC Arges a fost gasit fara suflare in locuinta sa din Pitesti. Din primele informatii, Barbulescu s-a stins in somn in urma unui infarct.

Ilie Barbulescu a evoluat la Steaua intre 1984 si 1987, interval in care a reusit sa castige nu mai putin de 7 trofee,

cel mai important dintre ele fiind Cupa Campionilor Europeni din 1986. Barbulescu a evoluat in 9 din cele 9 partide disputate de “ros-albastrii” in campania europeana in care au castigat trofeul.

Fundasul a fost titular si in finala istorica pe care Steaua a castigat-o impotriva Barcelonei, celebra datorita celor patru parade ale lui Helmuth Duckadam de la loviturile de departajare care au adus cel mai important trofeu european in Romania.

Cea mai mare parte a carierei lui Barbulescu si-a petrecut-o la FC Arges, intre 1974 si 1982 si 1987 si 1988. El a mai evoluat in cariera la alte 4 formatii: FC Olt Scornicesti, Petrolul, Dacia Pitesti si Callatis Mangalia.

A bifat cinci selectii in echipa nationala! Nu a fost cunoscut cu probleme la inima, potrivit fanatik.ro

Fundasul stanga a fost selectionat de cinci ori in prima reprezentativa a Romaniei, intre 1979 si 1987. Barbulescu este al doilea component al echipei Steaua 1986 care se stinge dupa Lucian Balan, trecut in nefiinta pe 12 noiembrie 2015.

Ilie Barbulescu nu ar fi fost stiut ca un om care sa aiba probleme cardiace, astfel ca dupa decesul sau se va deschide o ancheta care sa stabileasca cauzele pentru care s-a produs aceasta tragedie. Intai este asteptat verdictul medicilor.

Ilie Barbulescu a fost decorat in anul 2008 cu „Meritul Sportiv clasa a II-a” de presedintele Traian Basescu pentru aportul adus la castigarea Cupei Campionilor din 1986, care ramane si la ora asta cel mai important trofeu din istoria fotbalului romanesc.

Fostul fotbalist al Stelei ar fi trebuit sa participe pe data de 15 februarie la un meci de gala intre vedetele gloriei Buzau si ale Romaniei. El chiar a discutat cu colegii sai de generatia pentru a stabili detaliile acestei deplasari.