Marele actor n-a avut loc pe Aleea Artistilor din Cimitirul Bellu! Nimeni nu-i mai aprinde o lumanare lui Puiu Calinescu. Cum arata acum mormantul

La 23 de ani de la disparitia actorului Puiu Calinescu, se pare ca toata lumea l-a uitat. ”Columbo de Romania” nu a avut loc pe Aleea Artistilor din Cimitirul Bellu.

Mormantul lui Puiu Calinescu de la Cimitirul Bellu se afla intr-o stare deplorabila si ar fi si mai rau daca angajatii cimitirului nu s-ar mai ocupa de el, din cand in cand.

Acestia au refacut gardul, au mai taiat din plantele care la un moment dat acoperisera tot locul de veci.

”Nu vine nimeni la el. Nu stiu daca mai are rude, daca mai sunt in Romania… E pacat ca lumea l-a uitat, la cat de mare a fost…”, ne spune un paznic al cimitirului.

locul de veci

Puiu Calinescu, cel despre care se spunea ca daca s-ar fi nascut in Franta ar fi fost un rival serios pentru Louis de Funes, nu a avut loc pe Aleea Artistilor, alaturi de nume mari precum:

Radu Beligan, Marin Moraru sau Stela Popescu. In schimb, i s-a repartizat un loc retras, intr-un colt de cimitir, unde nu ajunge nimeni sa-i aprinda o lumanare.

indicatorul

In urma cu doi ani, un bucurestean s-a gandit ca e pacat ca Puiu Calinescu a fost aruncat in uitare si s-a gandit sa-i ajute pe cei care vin la Bellu sa ajunga mai usor la el.

A cerut voie de la administratie si a lipit doua fotografii cu actorul pe indicatoarele de pe alei.

Chiar si asa, acestea s-au ingalbenit de vreme si de ploi si cu greu iti poti da seama ce reprezinta. Tot paznicul ne spune ca omul are pe cineva inmormantat in apropiere si a aflat cu surprindere ca in apropiere este si locul lui Puiu.

mormantul marelui actor

Puiu Calinescu a fost un copil sarac, fara parinti, crescut de niste matusi. N-a avut parte de jucarii, in copilarie si era batut frecvent pentru a i se face ”educatie”. Mai tarziu, in adolescenta, pentru cativa banuti, a inceput sa lipeasca afise la un cinematograf.

La acea vreme. Inaintea filmelor cu Charlie Chaplin, de exemplu, exista un numar de ”revista” pe scena cinematografului, iar directorul a vazut in el un personaj bun pentru aceste numere. Asa a facut cunostinta cu lumea teatrului si a filmului.

Actorul s-a stims in 1997, dupa ce cu cateva luni inainte suferise un preinfarct pe scena. Cu cateva ore inainte sa paraseasca aceasta lume, glumea cu asistentele. A decedat pe 16 mai, la ora 16:45, la 77 de ani, scrie stirilekanald.ro