Veste trista, din pacate. Este vorba de fostul ministru al Sanatatii, Sorina Pintea

Fostul ministru al Sanatatii Sorina Pintea a anuntat, luni seara, pe contul sau de Facebook, ca a fost diagnosticata cu o boala grava autoimuna si a ales sa se trateze in tara, avand incredere in sistemul medical.

Intr-o postare pe Facebook, intitulata ”Viata este imprevizibila”, Sorina Pintea povesteste ca, in noiembrie 2019, a fost diagnosticata cu o boala autoimuna grava, de atunci fiind sub tratament, cu cortizon si cu imunoglobuline.

“Imediat dupa instalarea mea la Ministerul Sanatatii, mai exact pe data de 5 martie 2018, din cauza lipsei imunoglobulinelor, am activat Mecanismul de Protectie Civila al Uniunii Europene. In ultima parte a mandatului, am inceput sa ma simt din ce in ce mai rau,

dar am crezut ca aceasta stare se datoreaza oboselii. In data de 5 noiembrie 2019, am primit un diagnostic de boala grava autoimuna, urmand imediat tratamentul specific, printre care si cel cu imunoglobuline.

Eu am incredere in sistemul medical din Romania, asa ca am ales sa ma tratez la noi in tara, intr-un spital de stat”, a scris fostul ministru al Sanatatii, potrivit stirileprotv.ro

Sorina Pintea spune ca in acest moment, boala este in remisie: ”in momentul de fata, boala este in remisie, efectele tratamentului cu cortizon inca sunt vizibile, dar am considerat ca este de datoria mea sa aduc explicatii pentru disparitia din spatiul public”.

In comentariile la postare, fostul ministru al Sanatatii spune ca este tratata de profesorul Ruxandra Ionescu de la Spitalul Sf. Maria, iar la Baia Mare este urmarita de ”doua doamne remarcabile, dr. Gabriela Ieremia si dr.Cristina Truica”.