Cum arata necropsia femeii din Constanta care s-a stins dupa 16 ore de asteptare in spital. Ce s-a intamplat cu adevarat acolo

Familia femeii care s-a stins la Spitalul judetean Constanta, dupa 16 ore de asteptare, a primit marti rezultatul necropsiei.

Conducerea spitalului a dat urmatoarea explicatie: au fost mai multe urgente la computerul tomograf, dar pacienta cu probleme cardiace si pulmonare l-a asteptat zadarnic pe medicul chirurg sa o consulte. Politia a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa.

Dupa disparitia pacientei, conducerea spitalului din Constanta a explicat de ce au fost nevoie de 16 ore pentru ca femeia adusa cu ambulanta sambata dimineata la unitate de primiri urgente sa primeasca un diagnostic.

Bogdan Obada, director medical Spitalul judetean Constanta, declaratie: „Pacienta s-a prezentat la ora 7:30 in UPU cu ambulanta, cu simptome respiratorii de aproximativ 3 zile pe fondul unei patologii cardiace. Primul consult a fost la ora 8:07, realizat de catre medicul urgentist, pacienta era stabila hemodinamic, s-au efectuat EKG,

analize de sange uzuale, radiografie pulmonara s-a solicitat, s-a instituit tratament cu ser fiziologic (ventolin) la ora 10:00 a fost consultul de boli interne, s-au solicitat in plus alte analize mai specifice, un al doilea set de analize. La ora 11:10 a fost efectuat consultul cardiologic la solicitarea medicului internist.”

Din acest moment si pana la ora 19:30, cand a fost dusa la Computerul tomograf, pacienta a mai fost vazuta o singura data, iar starea ei de sanatate, spun medicii, era stabila. Durata mare de asteptare pentru Computerul tomograf, spune directorul medical s-a datorat urgentelor de cod rosu care au intervenit la UPU.

Bogdan Obada: „Rezultatul la CT vine la ora 20:30, in urma rezultatului CT se evidentiaza hiderphemotora, revarsat pericardic, se solicita si consult chirurgical.”

Consult chirurgical care, din pacate, nu s-a mai facut, iar dupa aproape 2 ore de la ultima vizita a unui cadru medical, pacienta a intrat in stop cardirespirator si s-a stins in bratele fiului ei, potrivit stirileprotv,ro

Popa Constantin, fiul femeii, declaratie: „S-a aplecat spre fata, am intrebat-o ce are, nu mi-a raspuns, mi-a murit efectiv in brate.”

Marti a venit si rezultatul necropsiei:

„Insuficienta cardio respiratorie acuta, hidropneumotorax drept, adica apa la plamani, pneumapatie acuta, asta ar fi cam definitorie, cauza majora, si apoi emfizem pulmonar rupt si cardiomiopatie cronica.”