In numai 24 de ore, aproape 4.000 de persoane s-au infectat, in China, cu noul coronavirus. Medicii si asistentele din Wuhan, la un pas sa cedeze. Oamenii spun rugaciuni

In numai 24 de ore, aproape 4.000 de persoane s-au infectat, in China, cu noul coronavirus, iar ultimul bilant se apropie de 400 de decedati.

Chiar daca in ultimele zile, chinezii s-au mobilizat masiv si au construit si amenajat spitale special destinate celor bolanvi de coronavirus.

Un nou spital a fost construit in China, in doar noua zile in Wuhan, epicentrul epidemiei si a primit pacientii incepand chiar de luni. Spitalul, Huoshenshan, sau ”muntele zeului focului”,

este proiectat cu 1.000 de paturi dedicate pacientilor cu infectii confirmate pentru a face fata penuriei de paturi din oras in contextul in care virusul se raspandeste.

noul spital

In aceasta situatie cu care se confrunta China, medicii si asistentele din Wuhan au ajuns la epuizare, mai ales ca virusul nu a putut fi pana in prezent stopat.

„Nu am mai vazut atatia pacienti in cei 20 de ani de cand lucrez. E ca aglomeratia de Festivalul Primaverii in spitalul nostru”, a spus o asistenta din Wuhan.

spital improvizat

Numarul deceselor confirmate in China a ajuns la cel putin 490, dupa ce autoritatile din provincia Hubei au anuntat miercuri 65 de noi cazuri de deces, potrivit a1.ro

In actualizarea sa zilnica, comisia de sanatate din provincia Hubei (centru), epicentrul noii epidemii, a raportat, de asemenea, o crestere accentuata a numarului de persoane infectate, cu 3.156 de noi cazuri confirmate.

Numarul purtatorilor de noul coronavirus depaseste de acum 23.500.