ULTIMA ORA! Noi alerte IMEDIATE de ninsori şi viscol emise de meteorologi. Cod galben si portocaliu. Ce se intampla cu vremea in urmatoarele ore.Judetele afectate

Administratia Nationala de Mteorologie a emis noi avertizari cod galben si portocaliu de ninsori si viscol, in mai multe judete din tara.

18 judete din Muntenia, Moldova si Dobrogea sunt joi de la ora 8.00 sub avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol, iar alte patru sub cod galben, scrie observator.tv

Avertizarile expira la ora 12.00, respectiv 15.00.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 6 februarie, ora 08:00 – 6 februarie, ora 15:00
Fenomene vizate: intensificari ale vantului, zapada spulberata

In intervalul mentionat, temporar va mai ninge in sud-estul tarii, iar vantul va prezenta intensificari, cu viteze de peste 55 km/h.

In zona montana vantul va sufla cu peste 70 km/h, spulberand zapada.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 6 februarie, ora 8:00 – 6 februarie, ora 12:00
Fenomene vizate: intensificari sustinute ale vantului, ninsoare viscolita si spulberata
Zone afectate: conform textului si hartii

In estul Munteniei, sudul Moldovei si in Dobrogea vantul va continua sa prezinte intensificari sustinute cu rafale de 70…80 km/h, iar in Carpatii Meridionali si de Curbura peste 80…90 km/h viscolind si spulberand ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii.

Informare meteorologica de vreme rea pana sambata

ANM a mai emis o informare meteorologica de vreme rea, care va fi valabia pana sambata. Se vor semnala intensificari ale vantului si zapada spulberata.

In intervalul mentionat, vantul va prezenta intensificari temporare in estul si sud-estul tarii, cu viteze, in general, de 45…55 km/h, iar la munte, cu peste 60 km/h, spulberand zapada. Intensificari ale vantului vor fi si in restul tarii, dar pe arii mai restranse.

Se vor semnala ninsori, in general slabe cantitativ, in zonele de munte, local in nord, centru si est, iar in cursul zilei de vineri (07 februarie) si in regiunile sudice.

Pana la finalul saptamanii, in cea mai mare parte a tarii, vremea va fi rece, local geroasa in timpul noptilor.

Vant puternic si ninsori viscolite in Carpatii Meridionali si Carpatii de Curbura
Totodata, ANM a emis si o atentionare meteo in vigoare de miercuri, ora 18.00 pana joi, care semnaleaza intensificari ale vantului si ninsori viscolite in Carpatii Meridionali si Carpatii de Curbura.

Vantul va avea intensificari cu viteze de peste 70 km/h, astfel ninsorile vor fi viscolite, zapada spulberata, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ.

In intervalul miercuri ora 18:00 sambata ora 2:00, vantul va prezenta intensificari temporare in estul si sud-estul tarii, cu viteze, in general, de 45…55 km/h, iar la munte, cu peste 60 km/h, spulberand zapada. Intensificari ale vantului vor fi si in restul tarii, dar pe arii mai restranse.

Se vor semnala ninsori, in general slabe cantitativ, in zonele de munte, local in nord, centru si est, iar in cursul zilei de vineri (07 februarie) si in regiunile sudice.