Ce trebuie să faci pentru a scăpa de durerile articulare și de picioarele umflate?

Iată ce trebuie să faci pentru a scăpa de durerile articulare și de picioarele umflate: Varza ne oferă foarte multe beneficii pentru sănătate.

Numeroase cercătări au consemnat că varza poarte reduce apariția mai multor boli, precum diabetul sau bolile de inimă.

De asemenea, varza contribuie la buna funcționare a digestiei și vindecă rănile ușoare.

Pe lângă faptul că este folosită frecvent în bucătărie, pentru a prepara diverse mâncăruri, varza este o legumă bogată în fitonutrienți şi vitamine (A, C şi K), antioxidanţi naturali care previn dezvoltarea cancerului şi a afecțiunilor inimii, prin neutralizarea radicalilor liberi.

Varză este un remediu natural excelent pentru vindecarea rănilor minore. De exemplu, în combinaţie cu măcrişul, cu afine uscate sau cu flori de muşeţel, este un remediu foarte bun pentru vindecarea eczemelor.

Totodată, proprietăţile ant-inflamatoare ale frunzelor de varză pot diminua semnificativ durerile articulare ale genunchiului. Se pun frunze calde de varză în jurul genunchiului și se învelește în întregime.

După ce să răcesc frunzele de varză, se înfășoară genunchiul folosind o pungă de plastic. Prin repetarea acestui proces puteți scăpa de durerile de articulaţii. Vă prezentăm mai jos și alte beneficii ale verzii pe care probabil nu le știați.

Prevenirea și tratarea diabetului zahart (tip 2)
Varza încetineşte absorbţia de zahăr în organism, prin urmare reduce riscul de a dezvolta diabet. Totodată, varza este bogată în fibre şi promovează absorbţia excesului de glucoză.

Consumul de varză îmbunătăţeşte digestia
Varză este extraordinar de eficient, mai ales în stare fermentată. Varză acră susține sistemul digestiv datorită probioticelor pe care le conține, care încurajează absorbţia de vitamine şi minerale.

Dacă doriţi să scăpaţi de constipaţie, încercaţi să mâncaţi mai multă varză, fie în stare crudă (salată), fie gătită. În cazul în care suferiți de ulcer, poate fi benefic să luați capsule cu suc de varză. De asemenea, dacă beți suc de varză între mese puteți scăpa de diaree.

Vă scapă de unghiile încarnate
Frunzele de varză au capacitatea de a absorbi puroiul din unghiile încarnate.

Cum trebuie să procedați?
– puneţi câteva frunze de varză pe zona afectată şi apoi acoperiţi cu un tifon
– lăsaţi să acţioneze peste noapte

Calmează durerea
Frunzele de varză calmează durerea şi reduc inflamațiile. Potrivit unei cercetări realizate de Universitatea din Missouri, există o strânsă legătură între conţinutul de apigenină din varză şi proprietăţile sale antiinflamatorii.

Astfel, compresele cu frunze de varză sunt extraordinar de eficiente în tratarea durerilor minore.

Pentru a lua cu ușurință forma corpului, specialiștii ne recomandă să îndepărtăm nervura groasă din centrul frunzelor de varză. De asemenea, se recomandă să le întindeți peste un prosop de hârtie, aşezat la rândul său deasupra unei folii subţiri din plastic. Puneți încă un prosop de hârtie pe deasupra foliei din plastic.

Striviți apoi frunzele de varză prin lovirea cu un obiect mai dur, astfel încât să obțineți zeama „vindecătoare”. Aplicați frunzele pe piele și înfășurați-le în folia de plastic. Lăsați-le să acționeze suficient timp.

Vindecarea rănilor
Spălaţi câteva frunze de varză şi puneţi-le la uscat. Tăiaţi-le şi puneţi-le la încălzit timp de 1-2 minute. Se așează apoi frunzele de varză peste rană și se lasă să acționeze. Schimbați frunzele la fiecare 3-4 ore.