ANUNTUL ANM: Ce se intampla in week-end cu vremea. Prognoza meteo pe urmatoarele 3 zile

Vineri mai vin cateva ninsori prin centru si sud-est, iar la munte, in masivele sudice, o sa mai fie viscol. Noaptea se raceste foarte tare. Va fi ger indeosebi in nord si centru si minus 20 de grade in depresiuni.

Vremea in fiecare regiune

In Dobrogea si Baragan gasim vreme rece, innorari si ninsori slabe sau lapovita si un vant destul de insistent, care va accentua senzatia de frig. Peste noapte ninsorile dispar, iar temperaturile coboara pana la minus 7 grade.

In Moldova sudica si in nordul Munteniei o sa mai ninga putin, apare trecator si lapovita, iar vantul mai are unele porniri. Zarim si soarele pe parcursul zilei, dar temperaturile se opresc pe 3…4 grade, iar noaptea se raceste si mai tare.

Vantul se mentine activ si in nordul Moldovei si in Bucovina. Nu sunt anuntate ninsori. Se mai imprastie si norii, insa temperaturile raman modeste, iar noaptea o sa fie ger in zona.

In nordul Transilvaniei si in Maramures ne asteapta o zi insorita, dar destul de rece, cu cel mult 3…4 grade in termometre. Dupa lasarea noptii si pe aici se instaleaza gerul.

In tinuturile vestice gasim vreme frumoasa si maxime comparabile cu cele de joi. Urmeaza insa o noapte foarte rece, cu cer senin si temperaturi de minus 8…minus 9 grade.

Pana la ora 10, este cod portocaliu de vant intens pentru zonele de munte din judetele Caras-Severin si Hunedoara. La peste 1.800 de metri altitudine, vantul sufla cu viteze de 120…140 km/h si ninsoarea este viscolita.

In zona Transilvaniei mai vin cateva ninsori slabe, iar pe la munte o sa fie si vineri viscol. Noaptea aduce un ger naprasnic. In zona depresionara se vor atinge chiar si minus 20 de grade.

In Oltenia gasim vreme schimbatoare, innorari, dar si perioade insorite si temperaturi mai ridicate decat in celelalte zone. Maximele ajung pe la 8…9 grade, dar noaptea aduce un aer foarte rece si minime de minus 7, minus 8 grade.

In schimb, in tinuturile sudice mai vin ceva ninsori, in special in orele serii. La noapte, insa, norii se risipesc si temperaturile scad accentuat.

Bucuresti

In Bucuresti, vineri se arata putin soarele, dar dupa pranz vin alte ninsori ce pot lasa 2…5 centimetri de zapada. Vantul va fi destul de activ, iar peste noapte, la marginea orasului, o sa fie ger.

La munte

La munte vineri gasim vreme rece. O sa mai ninga pe timpul zilei, iar in Carpatii Meridionali si de Curbura, vantul va viscoli ninsoarea, cu rafale de peste 70 km/h. Noaptea ninsorile inceteaza, dar vine gerul.

Prognoza meteo pe urmatoarele 3 zile

Sambata avem soare si vreme frumoasa, dar se face si mai frig, iar vineri spre sambata gerul cuprinde majoritatea zonelor. Vantul mai are unele porniri in zona montana inalta, dar se mentine activ si in tinuturile estice.

Duminica, gerul persista in primele ore, insa amiaza ne aduce soare si temperaturi in usoara crestere. Noaptea o sa mai fie ger doar in depresiuni.

Luni se incalzeste, dar incep sa se adune norii, iar ploile cuprind treptat majoritatea zonelor, iar pe la munte o sa fie lapovita. Maximele ajung pe la 12 grade, iar vantul se inteteste aproape peste tot.

Bucuresti

Sambata se insenineaza, dar se face si mai frig, iar in noaptea urmatoare se instaleaza gerul.

Si duminica avem o dimineata foarte rece, insa pe la amiaza se mai incalzeste putin si se ating in jur de 5 grade.

Luni va fi si mai bine. Maxima ajunge pe la 9 grade, dar pe seara incep sa apara norii de ploaie.

La munte

Sambata apare soarele, dar o sa fie foarte frig, chiar ger in mare parte a zilei. Vantul va mai avea unele intensificari la altitudini mari.

Si duminica avem soare si vreme frumoasa, insa gerul persista la inceputul zilei, iar vantul ramane destul intens in zonele de creasta.

Luni se incalzeste, dar norii se inmultesc treptat si o aduca lapovita in majoritatea masivelor montane, potrivit stirileprotv.ro