Avocatul Poporului ataca la CCR ordonanta de urgenta pe sanatate care da acces spitalelor private la banii publici

Avocatul Poporului ataca la Curtea Constitutionala OUG pe sanatate. Actul normativ dadea acces spitalelor private la banii publici, in cadrul programelor nationale.

Renate Weber, avocatul Poporului a declarat, in exclusivitate pentru Digi24 ca sesizarea este pregatita si ca va fi inaintata la inceputul saptamanii viitoare Curtii Constitutionale.

Ministrul Sanatatii a anuntat ca Ordonanta de Urgenta pentru accesul spitalelor private la programele publice de sanatate va revolutiona pozitiv modul in care romanii vor beneficia de serviciile medicale.

Avocatul Poporului vrea sa atace la CCR si OUG privind anticipatele

Si planurile Guvernului pentru alegerile generale si locale sunt in pericol. Avocatul Poporului se gandeste sa atace la Curtea Constitutionala si Ordonanta de urgenta publicata vineri.

OUG-ul adoptat de guvern, in ultima sedinta, inainte de motiunea de cenzura, modifica esential legislatia existenta in materie de alegeri generale si locale.

Intre schimbari – posibilitatea oferita alegatorilor de a vota oriunde, indiferent de localitatea de domiciliu.

Romanii din strainatate vor avea trei zile de vot, potrivit OUG-ului, iar numarul de parlamentari de diaspora va fi dublat.

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat in exclusivitate pentru Digi24, ca saptamana viitoare va avea analiza de oportunitate gata, scrie digi24.ro