Acestea sunt simptomele bolii care l-a rapus pe soțul Mariei Cârneci. La ce semne trebuie să fii foarte atent

Cântăreața de muzică populară Mariei Cârneci este în doliu după ce mult iubitul ei soț, Romulus Petrescu, a pierdut lupta cu boala și a murit la vârsta de 65 de ani, pe 25 noiembrie. Soțul artistei suferea de cancer la colon, iar în ultima perioadă a încercat din răsputeri să lupte cu boala necruțătoare.

Soțul Mariei Cârneci suferea de cancer la colon

Romulus Petrescu, soțul Mariei Cârneci, suferea de o boală necruțătoare care l-a chinuit în ultimii ani de viață. În urmă cu câteva luni bărbatul cu care artista a fost căsătorită mai bine de

3 decenii a suferit o intervenție chirurgicală, dar tratamentul prescris de medici nu a reușit să-l pună pe picioare. Din nefericire, cancerul la colon a fost mai puternic, iar soțul cântăreței de muzică populară a decedat la vârsta de 65 de ani.

„A suferit enorm. S-a luptat cu boala, şi-a dorit să trăiască. Era fericit cu familia lui şi voia să se mai bucure de ei, dar Dumnezeu l-a luat la el. Romulus a avut un cancer de colon. Avea dureri îngrozitoare, dar nu s-a plâns. A fost un om bun şi pe Maria a iubit-o enorm”, a declarat o sursă din preajma familiei sale, potrivit click.ro

Simptomatologia cancerului de colon:

• Tulburari de tranzit, cum ar fi diaree, constipatie sau ingustarea scaunului, care dureaza mai mult de cateva zile

• Sange in scaun si sangerare rectala
• Senzatie de balonare
• Crampe sau dureri abdominale (durere de burta)

• Senzatie de oboseala ca urmare a anemiei
• Scadere semnificativa in greutate, neintentionata

Adesea, cancerele colorectale se manifesta prin sangerari in tractul digestiv. Uneori, aceste sangerari pot sau nu pot fi vizibile in scaun sau pot inchide culoarea scaunului. Insa, in timp, pierderea de sange se acumuleaza si poate duce la un numar scazut de celule sanguine rosii, provocand anemie. Astfel, in anumite cazuri, primul semn al cancerului colorectal este un test de sange care arata un numar scazut de celule rosii din sange.

Cele mai multe dintre semnele si simptomele de mai sus pot indica si alte afectiuni, cum ar fi infectii, hemoroizi sau sindrom de colon iritabil. Cu toate acestea, daca observi oricare dintre aceste semne, mergi la medic. Este bine sa depistezi cauza si sa o tratezi cat mai repede.