ALERTA METEO: Val de frig peste Romania! Ninsori si temperaturi mai mici cu 10 grade

Luni, vremea se incalzeste simtitor la deal si la munte: pe aici se ating chiar si 18 grade. O sa avem timp frumos, iar in est si sud-est, vantul va fi activ.

La nivelul tarii, temperaturile maxime vor fi de la 7 la 18 grade.

Cum va fi vremea in fiecare regiune

In Dobrogea si Baragan, atmosfera devine tot mai placuta, se insenineaza, iar maximele vor fi cu doua, trei grade peste cele de duminica. Si vantul va avea unele rabufniri.

In Moldova sudica si in nordul Munteniei, o sa avem vreme frumoasa si in incalzire. Nu se arata norii nici pe timpul noptii.

In nordul Moldovei si in Bucovina, vor fi ceva rafale de vant pe parcursul zilei, dar atmosfera se mentine primavaratica. Se incalzeste si pe aici cu doua, trei grade.

Soare si vreme frumoasa gasim si in nordul Transilvaniei si prin Maramures. Se face mai cald decat ieri iar noaptea aduce ceata.

In vestul tarii, va fi mai cald in zonele deluroase decat la campie, insa asteptam timp frumos peste tot. Si noaptea se anunta placuta, cu minime de 2…3 grade.

In Transilvania, vremea ramane rece cateva ore, cerul va fi senin, iar spre amiaza, atmosfera se mai dezmorteste. Maximele ajung pana la 11…12 grade Celsius.

Pana la ora 10, este cod galben de ceata densa pentru judetul Harghita. Vizibilitatea este scazuta izolat sub 50 de metri.

In Oltenia, ramanem cu timpul frumos iar temperaturile vor fi mai potrivite pentru luna martie. Asadar, nu sunt schimbari, deocamdata. Peste noapte se lasa ceata.

Soare si atmosfera placuta se anunta si in tinuturile sudice. Maximele termice vor ajunge pana la 14-15 grade Celsius.

In Bucuresti, astazi se face mai cald, o sa avem soare si vreme buna, vant discret si o maxima in jur de 15 grade. Nivelul presiunii atmosferice scade si se apropie de normal.

In zonele de munte, urmeaza inca o zi calda si frumoasa, dar apoi se mai raceste. Asadar, astazi, gasim cer senin si vreme buna in toate masivele. Pe creste, vantul va fi activ, iar prin statiuni se ating temperaturi la fel de mari ca in zona de campie.

Prognoza meteo pentru urmatoarele 3 zile

In Bucuresti, ziua de marti ne-aduce vreme agreabila si temperaturi de aprilie. Dimineata sunt conditii de ceata, peste noapte incep sa se adune norii.

Miercuri se raceste si domina timpul urat. Ploile apar destul de rar, iar maxima se opreste pe la 9…10 grade.

Joi se mai raceste un pic, vantul se inteteste, iar ploile vin in mai multe reprize.

La munte, marti dimineata asteptam un pic de lapovita in nordul Orientalilor, iar in noaptea urmatoare si prin Meridionali. Vantul prinde putere, iar temperaturile scad simtitor.

Miercuri se anunta vreme urata si rece, cu ceva lapovita prin masivele sudice si estice. Peste noapte va ninge in Apuseni si in Muntii Banatului.

Joi se anunta vreme de iarna, cu ninsori aproape peste tot si un vant insistent in zona Meridionalilor, potrivit stirileprotv.ro