ULTIMA ORA: Al doilea ROMAN infectat cu coronavirus. Anuntul autoritatilor

Un al doilea roman a fost depistat pozitiv cu noul tip de coronavirus pe nava de croaziera ″Diamond Princess″⁣, a anuntat, miercuri, Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit unui comunicat al MAE, este vorba tot despre un angajat de pe nava ″Diamond Princess″⁣.

″In continuarea informatiilor referitoare la situatia cetatenilor romani aflati la bordul navelor de croaziera Diamond Princess si Westerdam, Ministerul Afacerilor Externe face urmatoarele precizari:

Ambasada Romaniei la Tokyo a fost notificata de catre MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetatean roman, membru al echipajului de pe vasul de croaziera Diamond Princess.

Misiunea diplomatica este in contact cu cetateanul roman care a fost transferat la o unitate medicala din Tokyo, care a transmis misiunii diplomatice in cursul zilei de astazi, 19 februarie, ca se simte bine si nu manifesta simptome.

Potrivit datelor obtinute de catre reprezentantii ambasadei, autoritatile locale au precizat ca toate persoanele prezente la bordul navei de croaziera au fost supuse testelor medicale, fiind in asteptarea rezultatelor.

In ceea ce priveste nava Westerdam, potrivit informatiilor obtinute de Ambasada Romaniei la Hanoi (acreditata si pentru Regatul Cambodgia) de la autoritatile cambodgiene, opt din cei noua cetateni romani care s-au aflat la bordul navei in calitate de turisti au parasit Cambodgia, cel de-al noualea ramanand in capitala Phnom Penh. Costurile deplasarilor au fost suportate de proprietarul vasului de croaziera”, se arata in comunicatul citat.

Primul roman infectat se simte bine

Anuntul intervine la o saptamana dupa ce primul roman a fost depistat pozitiv pe nava ″Diamond Princess″⁣.

Acesta din urma a fost internat intr-un spital din Japonia, starea lui fiind buna, potrivit ministrului Sanatatii, Victor Costache.

Pana acum, pe vasul de croaziera au fost confirmate 454 de imbolnaviri. Daca nu dau semne de boala, pasagerii de pe vas vor putea iesi din carantina miercuri. Totusi, Statele Unite si-au evacuat deja cetatenii.

Oficial, China confirma peste 2000 de decese si peste 71.000 de infectari. In eforturile sale disperate de a limita raspandirea virusului, Beijingul a inceput sa dezinfecteze banii si a mai trimis 1.200 de medici si asistente in provincia Hubei, mentioneaza stirileprotv.ro