Câteva reguli simple pentru o violetă splendidă

Datorită acestor reguli de bază, eu cresc o adevărată grădină de violete pe pervazul ferestrei mele.

Puneți ghiveciul cu floare într-un loc confortabil unde este suficientă lumină, dar nu prea mult soare. Evitați lumina directă a soarelui în timpul prânzului.

Varianta optimă este să țineți violetele la o fereastră către vest sau la una cu perdele groase.

Alegeți un ghiveci de dimensiuni medii, cu înălțimea de aproximativ 10 cm și diametrul de până la 13 cm.

E preferabil să fie din plastic. Asigurați un drenaj bun prin umplerea pe jumătate a ghiveciului cu granule de argilă expandată și adăugarea unui strat de cărbune de lemn.

Este foarte important ca planta să fi udată corect. Folosiți doar apă călduță, turnând-o în farfuria ghiveciului o dată pe săptămână.

Puteți scufunda ghiveciul într-un vas cu apă caldă și stătută cu o cantitate mică de îngrășăminte.

Hrăniți violetele cu fertilizanți de două ori pe lună în momentul apariției florilor. Atunci când planta e liniștită, este suficient să-i puneți îngrășământ o dată la treizeci de zile.

Transplantați planta în fiecare an chiar dacă are boboci de floare. Ghiveciul rămâne același, trebuie doar să înlocuiți solul cu unul proaspăt.

Violetele au nevoie de pulverizare cu apă și spălare. Dacă pe frunze s-a depus praf, pulverizați planta cu apă în camera de baie și lăsați lichidul să se scurgă. În niciun caz nu puneți planta udă la fereastră, în caz contrar ea se va acoperi de pete.

Această plantă se înmulțește prin frunze plantând câte una sănătoasă într-un ghiveci separat. Trebuie să aveți răbdare,

deoarece acestea pot avea nevoie de o perioadă mai îndelungată de timp pentru a se prinde, pot muri sau pot să rămână fără nicio schimbare. Toate schimbările au loc sub pământ și, prin urmare, nu sunt vizibile.

De asemenea puteți să puneţi o frunză în apă și să așteptați până face rădăcini, abia apoi plantați-o în sol.

Ciupiți violetele în mod regulat și formați un tufiș, înlăturați frunzele afectate, florile și tulpinile uscate. Acum știți deja cum să îngrijiți corect violetele.

După cum puteți observa acest lucru nu presupune mari bătăi de cap, așa cum ar părea la început.