Tatal lor s-a stins si ei au fost dati afara din casa! Sase copii din Vaslui traiesc o drama imensa! Cutremurator ce s-a intamplat

Sase copii mici din satul Cioatele – Negresti, judetul Vaslui, traiesc din mila strainilor, dupa ce tatal lor s-a stins, iar rudele i-au dat afara din casa, alaturi de mama lor.

Tatal celor sase copii, cu varste cuprinse intre un an si 14 ani, s-a stins intepat de un taun, in urma cu

aproximativ patru luni, in timp ce muncea in padure. Mama minorilor, in varsta de 32 de ani, a ramas singura cu familia numeroasa.

Rudele barbatului au dat-o afara pe sotia lui din casa in care au locuit cu totii in ultimii ani. Femeia s-a mutat cu copiii in casa unui vecin, temporar.

Localnicii isi fac mila de copii si le dau haine, jucarii sau mancare, pentru ca veniturile acestei familii depasesc cu putin 1.000 lei lunar.

„Sunt pierdut in ochii lor tristi. Ma mut aici de sarbatori, stau cu ei. Am patru copii acasa, dar atata tristete nu

am vazut niciodata. Sunt lucruri pe care nu le pot exprima. Ei traiesc o drama. Nu stiu care e primul ajutor:

cel material sau cel afectiv. In primul rand au nevoie de afectivitate. Nu au casa, aici stau intr-o casa primita temporar.

Casa unde au stat cu sotul apartine si fratilor, au drepturi acolo. A aparut suferinta, femeia e singura cu 6 copii,

nu are alt ajutor, traiesc cu 1.000 lei.

Nu stiu cine poate trai cu 1.000 lei pe luna. Azi copii nu au iesit din casa din cauza ca nu au soste”, a povestit preotul Mihai Paraschiv.

Mama celor sase copii – trei baieti si trei fete, a suferit un soc dupa pierderea sotului ei.

„Chiar nu inteleg nici eu cum am ajuns in aceasta situatir. Nu mai am cuvinte. Nu mai am grai, ca inainte. El a murit la padure, cand lucra. Era sprijinul casei. Acum e foarte greu.

Cateodata zic ca mai bine mor decat sa mai traiesc viata asta. Cumnatul ne-a fugarit din casa”, declara Dorina Tipa, mama copiilor.

Comunitatea s-a angajat sa ii ridice aceste familii o locuinta. „Drama prin care trec acesti copii si mama lor ne lasa fara cuvinte. Nu putem fi inidferenti in aceasta situatie.

Oamenii cu suflet si cu bani trebuiie sa ajutam sa le facem viata cum ar trebui sa fie. Prin moartea tatalui,

simt lipsa de afectiune. Au doar pe mama lor cu ei. Mama lor trece prin aceasta drama, trebuie sa fim solidari cu ea si cu copiii si sa treaca peste aceasta etapa”, a spus un localnic din Cioatele, potrivit a1.ro