ULTIMA ORA! Meteorologii au facut anuntul: Ce se intampla cu vremea in urmatoarele zile

Ce se intampla cu vremea in urmatoarea perioada? Meteorologii au facut anuntul cu putin timp in urma

Prognoza meteo. BANAT

Desi zilele cu temperaturi ridicate vor alterna cu intervale in care vremea se va raci, regimul termic al urmatoarelor doua saptamani se va mentine peste cel normal in luna februarie.

Astfel, in perioada 23 – 25 februarie, abaterile fata de valorile climatologic specifice vor fi semnificative, cu medii ale maximelor de 15…18 grade si ale minimelor de 2…5 grade.

In celelalte zile, mediat regional, vor fi temperaturi maxime de 7…12 grade si minime de -1…2 grade.

Precipitatiile -predominant ploi- vor fi mai frecvente si local moderate cantitativ in perioada 19-20 februarie, in jurul datei de 23 februarie si posibil intre 26 si 28 februarie.

In restul intervalului de referinta probablitatea pentru precipitatii va fi redusa.

CRISANA

Pe parcursul intervalului de prognoza, regimul termic se va mentine peste cel normal in a doua jumatate a lunii februarie. Zilele cu abateri pozitive semnificative fata de norma climatologica (cand, in medie, maximele vor fi de 9…12 grade, iar minimele de 1…5 grade) vor alterna cu perioade in care regimul de temperatura va fi mai ponderat, respectiv 6…8 grade ziua si -2…0 grade noaptea.

Precipitatiile -predominant ploi- vor fi mai frecvente in in jurul datei de 23 februarie si intre 26 si 28 februarie. In restul intervalului de referinta probablitatea pentru precipitatii va fi redusa

Prognoza meteo. TRANSILVANIA

In majoritatea zilelor din interval, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele normale in aceasta perioada din an, cu maxime de 8…12 grade, posibil mai ridicate in perioada 24-25 februarie (exceptie vor face zilele de 20, 21 si 22 februarie cand media regionala a temperaturilor diurne va fi de 5…9 grade).

La debutul perioadei de referinta, minimele termice vor fi preponderent negative, in zonele depresionare putand cobori spre -10 grade, iar in celelalte nopti se vor situa intr-un ecart mediu de -4…2 grade.

Temporar, cu precadere in perioadele 19-20, 23-24 si 26-28 februarie, vor fi precipitatii locale, in general slabe cantitativ, predominant ploi sau mixte.
MARAMURES

In jurul datei de 27 februarie se vor inregistra temperaturi apropiate de cele specifice lunii februarie (maxime de 4…7 grade si minime de -3…0 grade, in medie).

Restul intervalului va fi caracterizat de o vreme mai calda decat normal, cu valori diurne de 8…11 grade si nocturne de -1…3 grade, mediat regional.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in data de 18 februarie si dupa data de 21 februarie.

Prognoza meteo. MOLDOVA

In cea mai mare parte a intervalului de prognoza vremea se va mentine mai calda decat in mod obisnuit in a doua jumatatea a lunii februarie. Vor fi totusi variatii de regim termic, astfel

ca in zilele cele mai calde (perioada 17-18 si cu probabilitate mare intre 24 si 26 februarie) valorile maxime vor fi de 10…15 grade, iar minimele de 1…5 grade, in medie. In restul intervalului sunt estimate, mediat regional, temperaturi diurne de 6…9 grade si nocturne de -3…0 grade.

Regimul pluviometric se va mentine in general deficitar pe tot parcursul celor doua saptamani, doar temporar fiind posibile precipitatii slabe cantitativ.

Prognoza meteo. DOBROGEA

Pe parcursul intervalului de prognoza, regimul termic se va mentine peste cel normal in a doua jumatate a lunii februarie. Zilele cu abateri pozitive semnificative fata de norma climatologica,

respectiv 23-26 februarie (cand, in medie, maximele vor fi de 10…14 grade, iar minimele de 3…6 grade) vor alterna cu perioade in care regimul de temperatura va fi mai ponderat, respectiv 7…10 grade ziua si 1…4 grade noaptea.

Regimul pluviometric se va menține deficitar pe tot parcursul celor două săptămâni, ploi locale, slabe cantitativ, fiind posibile în jurul datelor de 20 și 26 februarie.

Prognoza meteo. MUNTENIA

Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, vremea se va menține mai caldă decât normal în luna februarie. Totuși, vor fi alternanțe de regim termic între intervale în care abaterile pozitive față de specificul climatologic vor fi semnificative și cele cu temperaturi mai ponderate. Astfel în perioada 23 – 26 februarie, maximele vor fi de 13…17 grade, iar minimele de 1…6 grade. În restul intervalului sunt estimate valori diurne de 7…10 grade și nocturne de -2…2 grade, mediat regional.

Regimul pluviometric se va menține în general deficitar în mare parte a regiunii, ploi locale, dar slabe cantitativ, între 26 și 28 februarie.

OLTENIA

În cea mai mare parte a intervalului de prognoză vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în a doua jumătatea a lunii februarie. Vor fi totuși variații de regim termic, astfel că în zilele cele mai calde (23 și 26 februarie) valorile maxime vor fi de 12…15 grade, iar cele minime de 2…5 grade, în medie. În restul intervalului sunt estimate, mediat regional, temperaturi diurne de 8…12 grade.

Exceptând perioada 19-20 februarie când va ploua pe spații mai extinse, local moderat cantitativ, în restul timpului regimul pluviometric se va menține în general deficitar.

Prognoza meteo. LA MUNTE

Intervalul va debuta cu valori termice mult mai ridicate decât cele climatologic specifice în a doua decadă a lunii februarie, cu maxime, în medie, de 4…9 grade și minime de -4…0 grade. Începând cu data de 19 februarie, răcirea vremii va determina un regim de temperaturi apropiat de cel normal, cu valori negative chiar și pe timpul zilei. Ulterior, după data de 23 februarie temperaturile vor crește din nou și vor depăși mediile multianuale ale
perioadei.

Și în restul intervalului, vor fi zile în care probabilitatea pentru pecipitații va fi relativ ridicată.