Se spune ca nimic nu este mai puternic pe lumea aceasta decat dragostea de mama. O femeie de 39 de ani a trait drama vietii sale atunci cand a adus pe lume un copil. Momentul sfasietor cand isi ia adio de la bebelusul ei!

Tammy Ireson din Norfolk (Marea Britanie) a fost extrem de fericita atunci cand a adus pe lume un bebelus. Timp de 20 de ani a asteptat acest moment si minunea s-a intamplat, dar nu intr-un mod atat de placut precum se astepta.

Tammy a avut o sarcina normala, dar pe la 20 de saptamani, medicii au facut o radiografie si i-au spus ca ceva nu pare in regula si au intrebat-o pe mama daca mai doreste sa pastreze fatul. Tammy a mers mai departe, plina de incredere ca totul o sa fie bine.

Il iubeam deja foarte mult pe acest copil si am zis ca merita o sansa in viata. Stiam ca sansele de viata sunt extrem de mici. Nu voiam ca el sa sufere, dar inca mai speram ca intr-o buna zi o sa fiu capabila sa il aduc acasa”, a mai declarat femeia.

bebelusul bolnav

Testele urmatoare au scos la iveala faptul ca bebelusul avea riscuri majore de-a se naste cu o boala genetica rara. In ciuda tuturor avertismentelor, mama a mers mai departe, dorindu-si sa aiba astfel un al doilea copil si un frate pentru fiica sa, Zilanne.

Timpul a trecut si Tammy a facut preeclampsie, o boala specifica gravidelor, ce produce complicatii grave si chiar moarte. Femeia a nascut cu 8 saptamani mai devreme. Bebelusul a fost prematur si nu a putut respira, fiind nevoie de manevre de resuscitare.

„Nici nu stiam daca o sa supravietuiasca noptii, dar totusi a reusit”, a marturisit mama.

Zilele au trecut si femeia a inceput sa petreaca timp la spital cu cel mic, pentru a-l cunoaste mai bine. Inevitabil, Tammy a ajuns sa-l iubeasca enorm si sa viseze la ziua cand bebelusul va merge acasa.

Tammy petrecand timp cu Wilber, dupa stopul cardiac

Dar fericirea nu a mai durat mult si testele au scos la iveala ca Wilber avea o boala genetica rara, ce ii afecta muschii. 13 saptamani a stat femeia internata alaturi de fiul sau, pazindu-l mereu si sperand la o minune.

Apoi, intr-o noapte, aparatele au inceput sa sune. Bebelusul tocmai avea un stop cardiorespirator, mama asistand la scena in care cel mic este resuscitat. Bebelusul a fosr readus la viata, dar nu mai era la fel. Creierul ii fusese afectat.

„S-a intors la noi ulterior, dar cand a deschis ochii mi-am dat seama ca baietelul meu plecase. Nu mai avea aceeasi privire intensa si nici nu ma mai recunostea, parea absent. Nu mai recunostea nimic din atingerile mele, eram un strain pentru el. Legatura dintre noi disparuse, eram devastata”, a mai declarat Tammy.

Dupa doua saptamani de cand a prezentat leziuni cerebrale, medicii au zis ca nu mai pot face nimic. Au cerut permisiunea doctorilor sa face niste poze, sa se plimbe putin cu copilul, sa aiba astfel macar niste amintiri cu el.

„Ma plimbam cu Wilber in brate si realizam ca aceasta este prima si ultima noastra plimbare impreuna. Am cedat psihic. Ii spuneam: Puiule, mami te iubeste. Iesim la ultima plimbare”

Si, cu ultimele puteri, mama si-a tinut puiul in brate, in timp ce medicii il deconectau pe cel mic de la aparatele ce il tineau in viata.

Tammy sufera. Enorm. Pune o farfurie in plus la masa, ii spune lui Wilber, in minte: „Mami te iubeste, nu o sa uit”. Totusi, nu a renuntat la visul de-a avea un al doilea copil si a promis ca va face asta, de dragul fiicei sale. Si stie ca viitorului copil o sa-i arate poze cu Wilber, mult iubitul copil pe care l-a avut pentru doar 13 saptamani. Si doua zile… scrie a1.ro