ULTIMA ORA: Alerta de vreme severa. Au fost emise coduri de vijelii extrem de puternice si viscol. Zonele afectate

Meteorologii au emis o atentionare Cod galben privind intensificari ale vantului, valabila de duminica dimineata,

pentru zona montana, insa incepand de duminica seara cea mai mare parte a tarii va intra sub incidenta acestui cod.

Tot de atunci, in zona de munte va fi Cod portocaliu de vant puternic si temporar viscol.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, sambata o atentionare Cod galben valabila duminica, intre orele 6.00 si 18.00, cand in zona de munte vor fi intensificari ale vantului.

″In intervalul mentionat vantul va avea intensificari la munte, iar la altitudini de peste 1.500 m rafalele vor atinge 80…90 kilometri pe ora. In a doua parte a zilei, in nordul Carpatilor Orientali va ninge viscolit”, arata ANM.

Harta montana

Totodata, intensificari ale vantului, cu viteze in general de 50-55 kilometri pe ora, vor fi si in nord-vestul tarii.

De asemenea, o alta atentionare Cod galben va fi valabila de duminica, de la ora 18.00, pana luni, la ora 18.00, cand intensificari ale vantului vor fi in cea mai mare parte a tarii.

“Din seara zilei de duminica, 23 februarie, vantul se va intensifica treptat in cea mai mare parte a tarii. La munte vor fi rafale de 80…100 kilometri pe ora, iar in Transilvania, Moldova, Maramures

si nordul Crisanei viteza vantului va atinge 65…80 kilometri pe ora si pe arii restranse 85…90 kilometri pe ora. In celelalte regiuni vor fi intensificari locale si temporare, in special pe parcursul zilei de luni (24 februarie), cu viteze in general de 55…70 kilometri pe ora”, spun meteorologii.

harta judete

In aceeasi perioada, vor fi precipitatii pe arii extinse si in general moderate cantitativ in regiunile nordice si centrale unde vor fi mai ales ploi, iar la munte, cu precadere la altitudini mari, treptat vor predomina ninsorile.

Meteorologii au emis si o atentionare Cod portocaliu, de duminica, de la ora 20.00, pana luni, la ora 18.00, cand in zona montana vor fi intensificari sustinute ale vantului, temporar viscol si vizibilitate redusa

″In intervalul mentionat, in zona montana vantul va avea intensificari sustinute, cu rafale de peste 110…130 kilometri pe ora. Temporar va ninge viscolit, diminuand semnificativ vizibilitatea, la inceput in Carpatii Orientali, apoi si in restul zonei montane, la altitudini in general de peste 1.600 m”, mai spun meteorologii, potrivit stirileprotv.ro.