Orasul din Italia in care a aparut coronavirusul: ”Totul se inchide”

Orasul Codogno, unde a aparut coronavirusul in Italia, a devenit o localitate fantoma. Strazile sunt pustii dupa

ce toate evenimentele publice au fost anulate, o masura care a fost adoptata in alte doua orase din zona.

In Codogno a fost depistat primul caz de Coronavirus. Pacientul e un tanar de 38 de ani care a fost in contact cu o persoana intoarsa recent din China, dar, care, surprinzator, nu prezenta simptome.

Tanarul e acum in stare critica la spital. Ulterior,

sotia si un prieten, de asemenea, au fost confirmati cu boala Covid-19, provocata de coronavirus.

”Wuhan de Italia”

Aparitia si raspandirea cauzelor au dus la panica in oraselul italian. Codogno a fost denumit de presa locala drept ”Wuhan de Italia”.

Localnicii au tinut cont de recomandarea autoritatilor de a ramane in case, iar acum strazile sunt pustii. Foarte rar cand cineva poate fi vazut prin oras, spun martorii.

Scolile si alte institutii publice au fost inchise, la fel si magazinele si alte afaceri. Masuri similare au fost luate si in Casapustelregno si Castiglione d’Adda, alte doua localitati din regiune.

”Toata lumea inchide, toate barurile, totul se inchide. Acum ma duc acasa, dar apoi ar trebui sa ma duc la ospiciu sa imi

vizitez partenera, dar nu sunt sigur ca ma vor lasa”, spune Giorgio Maiocchi, un locuitor din Codogno.

Nu exista masti sanitare
In localitate este o grava criza de masti sanitare, transmite observator.tv.

”Am vandut vagoane de dezinfectant pentru maini, dar mastile le-am epuizat de cateva saptamani”, a explicat doctorita Martina Visigalli, de la o farmacie din Codogno.

Peste 50 de cazuri de coronavirus au fost raportate in Italia: 39 in Lombardia si 12 in regiunea Veneto, arata un bilant furnizat sambata dupa-amiaza. Doi pacienti au murit.