Guvernul italian interzice, prin decret, accesul si parasirea a 11 localitati din cauza coronavirusului. Lista zonelor vizate

Oficialii italieni au anuntat ca doua persoane au fost rapuse de coronavirus. Este vorba despre un barbat de 78 de ani si o femeie de 75 de ani, acestia provin din localitati de munte.

In regiunile Lombardia si Veneto, unde traiesc si comunitati mari de romani, autoritatile au luat masuri speciale de preventie. Au declarat carantina in zece localitati, au inchis scolile si anuleaza orice manifestatii publice.

Oficialii italieni sunt in alerta mai ales ca numarul cazurilor de imbolnavire s-a dublat in numai 24 de ore. 76 de persoane au fost testate pozitiv.

Guvernul italian interzice, prin decret, accesul si parasirea a 11 localitati

Executivul italian a aprobat, sambata noapte, o serie de masuri extraordinare pentru a incerca sa opreasca raspandirea coronaviruslui in nordul tarii. Pana in prezent, aici au fost inregistrate doua decese si 76 cazuri de infectare.

Intre masurile luate se numara interdictia de a intra si de a parasi 11 localitati considerate epicentrul epidemiei.

„Am adoptat un decret pentru a opri aceasta urgenta. Obiectivul este protejarea sanatatii italienilor, care este cel mai important lucru pentru noi”, a anuntat prim-ministrul Giuseppe Conte.

Conte a explicat ca este vorba despre 10 localitati din provincia Lodi din Lombardia (Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d’Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo si Sanfiorano), unde traiesc aproximativ 50.000 de persoane, si de Vo ’Euganeo din Pavova (Veneto), unde traiesc circa 4.000 de oameni.

Accesul si parasirea acestor localitati sunt posibile doar in cazuri exceptionale. A fost ordonata suspendarea lucrului, a cursurilor scolare si a evenimentelor publice.

Spital de campanie, ridicat in cateva ore

Autoritatile din Italia s-au mobilizat si au ridicat in regiunea Veneto, in doar cateva ore, un spital de campanie, format din 12 corturi, gata sa primeasca aproape o suta de pacienti infectati cu temutul COVID 19. In randul populatiei din zona, unde exista si o mare comunitate de romani, s-a instaurat panica. Strazile micilor orase aflate in carantina sunt pustii. Oamenii se tem sa mai iasa din case.

Daniel Saboanu, roman din Italia: „La Padova, unde a murit acest barbat, aceasta persoana in varsta, s-au inchis toate activitatile comerciale, toate scolile, inclusiv primarul a spus ca se va inchide duminica si nu se va merge la Sfanta Liturghie.”

Ana Maria, romanca din zona Brescia: Suntem in zona in care intr-adevar suntem la risc. Atractiile pentru copii care se tin in zona asta in februarie, de carnaval au fost anulate. Toate aceste persoane care se gasesc acum in aceste zone sunt si speriate. Ne-au dat deja informatii la toti cei care se pot gasi in aceste situatii ca au deja febra mare sau ca deja au ceva simptome sa nu se duca la spital, dar sa sune ambulanta sa vina acasa ca sa le faca direct.

Autoritatile italiene le recomanda oamenilor sa stea mai mult in case. Pana trece pericolul, vor fi inchise institutiile publice, scolile si este interzisa orice activitate publica, precizeaza stirileprotv.ro