Coronavirus. Alerta maxima in Italia! A ajuns in 24 de ore cea mai afectata tara din Europa. Marturia unei romance: „Nu avem voie sa …

Este panica in Italia, tara unde traieste cea mai mare comunitate de romani din strainatate si unde numarul imbolnavirilor cu noul coronavirus a crescut brusc. Nu mai putin de 42 de cazuri au fost inregistrate pana acum in nordul Italiei. Tot acolo, doua persoane, un barbat si o femeie, au murit din cauza pneumoniei virale in doua regiuni separate, Lombardia si Veneto.

In aceste conditii, Italia a devenit tara cea mai afectata de coronavirus din Uniunea Europeana. Cele mai noi statistici anunta ca au fost inregistrate 55 de cazuri de imbolnaviri in total, 34 dintre acestea fiind depistate in ultimele 24 de ore. Doi pacienti s-au facut bine, in timp ce 16 sunt in stare grava sau critica.

Doi medici se numara in randul celor mai recente cazuri confirmate de infectare cu coronavirus in Italia. S-ar putea ca ei sa fi intrat in contact cu pacienti purtatori de coronavirus fara sa fi stiut asta.

Un spital din Padova cu 450 de pacienti internati a fost inchis pentru controale.

Presa vorbeste despre 4.200 de cetateni din Veneto care vor fi testati, iar regiunile din nordul Italiei se pregatesc sa intervina de urgenta.

Un aspect care atrage atentia e ca sunt bolnavi in Italia care nu au fost niciodata in China si nici nu au intrat in contact cu persoane care au calatorit acolo recent.

Inca de vineri seara au inceput sa fie impuse restrictii in 12 localitati, dar s-ar putea sa fie in curand mai multe. Locuitorii sunt sfatuiti sa ramana la domiciliu pentru o perioada de o saptamana. Au fost inchise scoli, baruri, au fost anulate evenimente, meciurile de fotbal, carnavalurile din acest weekend, tocmai pentru ca nu se stie cum au fost infectati acesti oameni.

Guvernul a pus la dispozitia cetatenilor un numar, in caz ca au simptome. In niciun caz nu trebuie sa mearga la spital, cetatenii cu simptome vor fi preluati direct de acasa si transportati in conditii speciale la spital. Multe localitati sunt pur si simplu pustii, tocmai pentru ca oamenii respecta aceste sfaturi.

Sunt localitati unde exista si comunitati importante de romani si multi dintre ei aveau de gand sa se intoarca in Romania cu ocazia sarbatorilor.

Romanca din Italia: Vrem sa plecam in Romania, dar suntem constienti ca fara o testare nu putem pleca
Unii romani care traiesc in Peninsula sunt speriati si vor sa revina cat mai rapid acasa. Urmariti marturia unei romance, in exclusivitate pentru Digi24.

„De ieri suntem in casa, ieri si astazi, tot ce stiu, stiu din presa sau de pe Internet, adevar sau speculatie nu stiu ce sa va spun, realitatea nu se stie. Cert e ca trebuie sa stam in casa. Nu am fost obligati, nu este o carantina obligatorie, ni s-a spus ca ar fi preferabil si mai bine pentru noi sa ramanem in case.

Panica, alerta, teama, e normal, discutam cu sotul ca vrem sa plecam in Romania, suntem constienti ca fara o testare nu putem pleca, vrem sa o facem, nu vrem sa punem in pericol pe nimeni, familia, apropiatii. Daca sunt simptome trebuie sa sunam la 112, nu avem voie sa ne apropiem de spitale, mai ales spitalul din Codogno e inconjurat de ambulante, ni s-a spus ca nu avem voie in urgenta sau spitalul respectiv”. a declarat pentru Digi24.ro Delia, o romanca stabilita in Italia.