ULTIMA ORA! Premierul Italiei anunta masuri fara precedent din cauza coronavirusului:

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a declarat ca autoritatile italiene au luat masuri fara precedent pentru a limita riscul de raspandire a coronavirusului COVID-19 si ca temerile privind stocul de alimente din orasele afectate de virus, nu sunt indreptatile, scrie Sky TG24, citat de digi24.ro.

„Am luat masuri pe care nicio alta tara nu le-a luat. Aceste masuri trebuie sa reduca riscul de contaminare”, a declarat Conte intr-un interviu acordat televiziunilor italiene.

„Protectia civila a reactionat imediat. Este posibil sa fi avut unele scapari in primele zile, dar am folosit resurse umane si financiare incredibile. Am impus verificari suplimentare, dar este imposibila efectuarea unor controale atat de largi incat

sa-i acoperim pe toti cei care intra in Italia prin toate mijloacele. Asta ar insemna blocarea tarii”, a spus Giuseppe Conte.

Premierul a recunoscut ca aceasta epidemie ar putea avea efecte asupra economiei tarii.

Conte a tinut sa dea asigurari populatiei ca nu vor exista probleme in ceea ce priveste stocurile de alimente in orasele afectate de noul coronavirus.

„Exista o preocupare in ceea ce priveste stocul de produse alimentare din unele orase, dar nu ne confruntam cu o penurie de alimente”, a explicat premierul, care promite ca sunt luate toate masurile pentru o aprovizionare permanenta a populatiei din regiunile afectate.

Dupa ce a fost confirmat primul caz de coronavirus in Milano, Giuseppe Conte a spus ca masurile care trebuie luate in oras vor fi diferite fata de cele din celelalte 10 orasele in care au fost identificate cazuri.

„Va trebui sa adaptam masurile pe care le luam la specificul fiecarei zone. Masurile care pot fi eficiente in orasele mici, nu le putem aplica in Milano”, a conchis premierul.