Sarbatoare mare cu cruce neagra. Ce este interzis sa faci pe 24 februarie, e mare pacat

In fiecare an la data de 24 februarie se praznuieste Intaia si a Doua Aflare a Capului Sfantului Ioan Botezatorul Este o sarbatoare marcata cu cruce neagra in calendar si toti crestinii ortodocsi cinstesc aceasta zi sfanta.

Calendar ortodox 24 februarie. Aflarea capului Sfantului Ioan Botezatorul

Potrivit Sfintei Evanghelii, Irod a poruncit taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul, la cererea Irodiadei. Ioan Botezatorul era inchis in castelul lui Irod de la Maherus. Ioan il certase pe

Irod pentru traiul lui cu Irodiada, care era sotia fratelui sau. Atunci Irodiada a sfatuit-o pe Salomeea, fiica ei, care dansase si placuse in mod special lui Irod, sa ceara de la acesta capul Botezatorului ca rasplata.

Lui Irod ii era teama ca Ioan ar putea sa invie, asa ca nu a dat ucenicilor decat trupul sfantului, care a fost ingropat in Sevastia. Capul a fost ingropat de Irodiada in curtea sa, la mare adancime, scrie huff.ro

Sfanta Ioana, femeia dregatorului lui Irod, este cea care a luat capul Sfantului Ioan Botezatorul din curtea Irodiadei si l-a ingropat la Ierusalim, in muntele Eleonului. Aceasta este considerata ca fiind prima aflare a sfantului cap.

Dupa un timp, un om foarte bogat a decis sa isi lase toata averea si sa il urmeze pe Hrstos, asa ca s-a facut monah luandu-si numele de Inochentie. Ca monah, el si-a gasit loc chiar unde era ingropat capul Sfantului Ioan Botezatorul. El a cinstit cu evlavie acele sfinte moaste, apoi le-a ingropat la loc acolo unde le-a gasit.

Capul Sfaantuluia fost prezent aici pana in vremea Sfintilor Imparati Constantin si Elena, cand, prin doi monahi, acesta a ajuns la Emesa, in Siria, la un olar. In anul 453, episcopul Uranie al Emesei, l-a asezat in biserica din aceasta cetate. Aceasta este considerata a doua aflare a cinstitului cap al Botezatorului.

Ce nu ai voie sa faci pe 24 februarie:

Se spune ca blestemele pe care batranele de la tara le fac astazi, sudalmele si injuraturile se intorc impotriva copiilor si nepotilor lor.

De asemenea, femeile nu au voie sa isi supere copiii sau barbatii caci s-ar putea sa fie parasite. Tot astazi femeile trebuie sa arate intelegere fata de copiii razvratiti, sa se roage pentru ei deoarece rugaciunile pentru familie capata puteri miraculoase astazi.