ULTIMA ORA! Autocarul cu 50 de copii care au fost in Italia a ajuns in Romania. Anuntul autoritatilor: „Toti vor fi …

Autocarul cu elevii de la Alba Iulia, plecat din Italia, zona Veneto, unde au fost inregistrate cazuri de infectare

cu coronavirus, a intrat duminica seara in vama Bors, pasagerii fiind la ora transmiterii acestei stiri consultati de medicii epidemiologi, a declarat, pentru Agerpres, directoarea DSP Bihor, dr Daniela Rahota.

De asemenea, prefectul judetului Bihor, Dumitru Tiplea, a declarat pentru Agerpres ca in cursul serii, mai este asteptat sa soseasca din Italia un autocar cu adulti, toti bihoreni.

Atat directoarea DSP Bihor, cat si prefectul Dumitru Tiplea au mentionat, ca din primele informatii, niciunul dintre pasagerii autocarului cu elevi nu ar prezenta simptome de febrilitate.

Dr. Daniela Rahota a subliniat ca autocarul cu elevi nu a trecut prin comunele din regiunea Veneto in care este instituita carantina de catre autoritatile italiene.

“Asteptam un singur autocar cu elevi din Alba, care ar trebui sa ajunga in vama. Sunt 44-45 de elevi, in total 51 de persoane, cu profesori. Dupa consultatii, vor fi condusi de echipe ale IPJ

Bihor pana la limita de judet cu Alba si predati catre IPJ Alba. Mai asteptam un autocar care vine cu adulti, cu bihoreni. Toti vor fi consultati de medicii din punctul de trecere a frontiera.

Avem permanenta in Bors, iar maine de la ora 11,00 vom avea permanenta medicala in toate vamile. Vom avea grafic de permanenta cu medici in toate vamile. Si cei care vin vor fi primiti, consultati,

se vor completa chestionarele, urmand ca fiecare sa ramana in carantina la domiciliu, cu monitorizarea lor continua”, a declarat, pentru Agerpres, prefectul judetului Bihor, Dumitru Tiplea, potrivit stirileprotv.ro.