ULTIMA ORA: Inca un deces in Italia, din cauza epidemiei de coronavirus! Cine e a saptea victima

Este stare de urgenta in Italia, tara de adoptie pentru mai bine de 1,2 milioane de romani. Sapte oameni au murit din cauza coronavirusului, iar 220 sunt infectati.

Presa din Italia anunta al 7-lea deces din cauza coronavirusului.

Potrivit Corriere della Sera, este vorba despre un barbat de 62 de ani, din Castiglione d’Adda, care avea deja probleme cardiace grave.

Italia, cel mai mare focar dupa Asia

In acest moment discutam despre cel mai mare focar, dupa Asia, chiar daca autoritatile au luat masuri drastice.

Mai multe orase din nordul tarii sunt inchise. Acolo nu functioneaza restaurantele, scolile, sau cafenelele, meciurile de fotbal au fost anulate, ori se joaca fara spectatori, iar vestita Scala din Milano si-a anulat reprezentatiile.

La nivel european, responsabilii iau in calcul mai multe scenarii, insa deocamdata nu se pune problema blocarii circulatiei in spatiul Schengen.

Uniunea Europeana a oferit un ajutor de 230 de milioane de euro pentru combaterea COVID-19.

Ce spun romanii din Italia

Catalin, roman Italia: “Pur si simplu nu e nimeni pe strazi, nu are nimeni voie sa paraseasca casa, am fost la mercat sa luam ceva, lumea se aprovizioneaza sa aiba apa, sa aiba mancare.″

Gabriela Visan, romanca din Italia: “E foarte raspandit in zona de nord a Italiei, Veneto, Lombardia, Piemonte, unde locuiesc foarte multi romani, 500 de mii de romani in zona nordica.”

Camelia Bichis, romanca din regiunea Verona: ”In Verona se vor inchide scolile pana pe 1 martie. Toata lumea este un pic panicata, deja incepem sa fim sunati din toate partile, de parinti, de prieteni, din alte tari, s-a inchis Carnavalul din Venetia.”

Lipsa mastilor de fata este deja o problema. Acolo unde stocurile nu au fost deja epuizate, au crescut preturile. Autoritatile dau asigurari ca mastile vor reveni pe rafturi, dar localnicii sunt dispusi sa mearga in marile orase ca sa le cumpere.

Gabriela Visan, romanca din Italia: “S-au terminat mastile, la Roma chiar au ajuns la un pret de 100 de euro una, lumea a inceput un pic sa se panicheze. Preventia efectiva e masca, dar preventia cea mai mare e sa eviti locurile aglomerate.”

In unele locuri, doar farmaciile si supermarketurile au ramas deschise. Unii cu masti, altii fara, localnicii isi fac provizii.

Milica Puicea, roman din regiunea Monza: “Eu am cumparat mancaruri in conserva, sigilate. Noi, ca familie, nu suntem speriati, disperati, dar mai bine sa fiu precaut., precizeaza stirileprotv.ro